Ett bränneri i Iowa ska producera fläskött med Whiskeysmak.
Ett bränneri i Iowa ska producera fläskött med Whiskeysmak. - Foto: AP

De vill föda upp grisar – med whiskeysmak

Fläskkött med en naturlig stänk av Whiskey. Det är vad ett bränneri i Iowa nu väljer att satsa på.


Från whiskeygrisar till haschgrisar

Visste du att det i staten Seattle bjuds på fläskkött från marijuanamatade grisar? 

USA. Grillat fläskött med Whiskeymarinad har blivit en populär kombo på andra sidan Atlanten. 

Så populärt att ett bränneri i Iowa nu planerar ett unikt experiment. I samarbete med en grisuppfödare ska de föda upp 25 grisar – med naturlig whiskeysmak, skriver Wqad.

Men det handlar inte om att bjuda grisarna på en flaska Jack Daniels varje dag utan att göda grisarna med korn från Whiskey-processen.

Utan att ha en aning om experimentet kommer att lyckas eller inte har det redan väckt ett stort intresse. Bland annat har Stephanie Izard, tidigare vinnare av amerikanska Top Chef hört av sig. 

Om experimentet visar sig vara lyckosamt får vi reda på först i juni. Då kommer det ske en provsmakning i staden Des Moines i Iowa, skriver Wqad.

Se ett inslag om hela experimentet här:

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!