Glöm vanliga dieter – hon äter endast djurmat

- 04/07/2014, 19:08 -
Mmm djurmat.
1 av 4

Mmm djurmat.

Montage

Dorothy har dessutom gått ner i vikt.
2 av 4

Dorothy har dessutom gått ner i vikt.

Faksimil NBC News

Matkvalitén är, enligt Dorothy, viktig.
3 av 4

Matkvalitén är, enligt Dorothy, viktig.

Faksimil NBC News

Det ser väl inte så hemskt ut?
4 av 4

Det ser väl inte så hemskt ut?

Faksimil NBC News

Efter LCHF, barnmatsdieten, GI och 5:2 – är det måhända dags för hundmatsdieten?

USA. Djuraffärsägaren Dorothy Hunter har uppmärksammats av internationella medier eftersom hon planerar att endast äta djurmat. 

– Jag hade ingen tid till att äta snacks en dag, så jag tog en förpackning från affären och det smakade gott, säger Hunter.

Hon bestämde sig då för att bevisa att husdjur äter lika god och hälsosam mat som människor. Hon började med sin diet den 19 juni och får endast äta hund, katt och fågelmat under 30 dagar. 

"God och bra mat"

Djurmat som säljs i hennes djuraffärer är fria från bland annat majs, vete och soja. Hon tycker att det är viktigt med bra kvalitet på djurmaten. 

– Om man ger god och bra mat till sitt husdjur kanske man börjar kolla på de matförpackningar som man själv äter, säger hon. 

Gått ner i vikt

Sedan Hunter började äta djurmat har hon gått ner ett kilo i vikt. Hon vill inte uppmuntra till att äta djurmat eller att banta utan endast visa att hon tror på produkterna hon säljer, enligt NBC News.  

– Jag bestämde mig för det för att bevisa hur gott det smakar och att husdjur verkligen är vad de äter. Detsamma gäller människor, säger Dorothy Hunter.