1 av 2
- Foto: Ap / TT
2 av 2
- Foto: Ap / TT

Trodde spermadonatorn var ett geni – visade sig vara schizofren brottsling

Paret trodde att de hade hittat den perfekta spermadonatorn, men det visade sig att spermabanken hade lurat dem helt.


När paret Angela Collins och Margaret Elizabeth Hanson bestämde sig för att skaffa barn valde de spermadonator med omsorg, skriver AP. På pappret såg det ut som om spermabanken hade plockat fram en perfekt kandidat. Mannen beskrevs som en välutbildad och mogen person med uppmätt IQ på 160.

Men allt var ändå inte frid och fröjd. Sju år senare fick Angela och Margaret av en slump reda på namnet till personen som var biologisk far till deras barn, och när de kollade upp honom verkade inget av det spermabanken beskrivit stämma.

Det paret hittade var en schizofren man som hade hoppat av skolan och åkt dit för inbrott. Knappast världens bästa spermadonator alltså. Deras son har ännu inte visat några tecken på att följa i sin fars bana, men paret har ändå bestämt sig för att stämma spermabanken.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.