Söndag 5 Dec
Stockholm

Bodybuildaren höll på att dö – av sina försök att se ut som Hulken

Modellerade sig efter Hulken.
1 av 7
Modellerade sig efter Hulken. Foto: Faksimil Barcroft TV
Romario Dos Santos Alves.
2 av 7
Romario Dos Santos Alves. Foto: Faksimil Barcroft TV
Han injicerade synthol och var nära att behöva amputera sina armar.
3 av 7
Han injicerade synthol och var nära att behöva amputera sina armar. Foto: Faksimil Barcroft TV
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Nu vill han varna andra från att göra samma sak.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 25-årige brasilianske bodybuildaren Romario Dos Santos Alves var beredd att göra nästan vad som helst för att uppnå drömmen att ha en kropp som Hulken. Inklusive att injicera såväl olja som alkohol i sina armar, enligt Daily Mail. Allt i formen av synthol som är en blandning mellan just olja och alkohol.

Bild: Faksimil Barcroft TV

Injektionerna blev beroendeframkallande och Romario gick samtidigt in i en depression. När hans fru, Marisangela Marinho, var gravid i sjätte månaden så hamnade han på sjukhus efter ett självmordsförsök. Där och då lovade han sig själv att sluta med injektionerna och att aldrig mer ta några droger.

Bild: Faksimil Barcroft TV

Men strax efteråt började han få väldigt ont, och han drabbades nästan av njursvikt på grund av alla gifter i oljan. Strax därefter kom också beskedet från läkarna – han skulle behöva amputera minst en av sina armar för att klara sig.

Bild: Faksimil Barcroft TV

Men i sista sekunden, efter det att han åkt in till sjukhuset för proceduren kom beskedet.

– En av läkarna kom och sa att jag inte behövde amputera – i stället kunde de ta bort blocken av synthol som bildades i mina armar, säger han enligt Daily Mail.

Bild: Faksimil Barcroft TV

Nu försöker Romario, som också hunnit med att bli pappa till lille Asaffe, återgå till sitt vanliga liv – men han har inte gett upp drömmen om en karriär som professionell bodybuildare. Men nu tänker han göra det utan substanser.

– Jag känner fortfarande för att ta synthol men jag tänker inte göra det igen. Har du tagit det en gång kommer det att bli en andra – det är väldigt beroendeframkallande, säger han.

Han har dessutom ett budskap som han vill dela med sig av.

– Jag vill att andra människor ska se faran, jag kunde ha dött bara för att jag ville ha större muskler. Det är helt enkelt inte värt det, säger han enligt Daily Mail.

Bild: Faksimil Barcroft TV

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela