Måndag 29 Nov
Stockholm

Råtta gjorde toalettbesök på Östermalm

1 av 4
Inte vad du vill stöta på i badrummet kanske?
2 av 4
Inte vad du vill stöta på i badrummet kanske?. Foto: Kyota Nomura/AP/SCANPIX
Man får kolla noga innan man sätter sig.
3 av 4
Man får kolla noga innan man sätter sig. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
4 av 4

Oväntat besök du inte vill ha.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Råttorna syns sällan, men lever mitt ibland oss. Men att få en råtta på toalettbesök har nog inte så många varit med om. Därför blev Per Gulbrandsen minst sagt förvånad när han öppnade toadörren i sin lägenhet och såg en grå skepnad. När de hörde ett gnagande ljud förstod de att de drabbats av en mindre råttinvasion. Enligt Anticimex är det en råttfamilj som fattat tycke för toaletten.

– Detta ljud är ganska vedervärdigt, de plumsar ner, jag vet inte om de står på varandra när de gnager eller hur de gör, säger Gulbrandsen till SVT.


Bild: TT Bild

Men att råttor tar sig in i folks lägenheter och toaletter blir allt vanligare enligt Håkan Kjellberg, skadeexpert på Anticimex. Han menar att råttorna blir allt fler i Stockholm och att Anticimex allt oftare blir inringda för att ta itu med råttproblem. Nu ska råttorna tas död på med specialfällor och historien får en lite udda upplösning.

– Råttan spolas ut i Men aavloppssystemet och blir till biogas, och sedan kör jag bil på råttan. Jag har kört bil på biogas i tio år, så det blir en fascinerande avslutning på den här historien, säger Gulbrandsen till SVT.

Så här kan det se ut när en råtta besöker ett badrum. OBS! Råttan i videon har ingeting med artikeln att göra.


Är du rädd för råttor?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela