Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Du har använt deon fel under hela ditt liv

- 29/07/2015, 10:44 -
1 av 3

Claudio Bresciani / SCANPIX / TT

2 av 3

Faksimil / Giphy

3 av 3

Faksimil / Giphy

Du har tagit på den helt fel tid på dygnet.

Använder du deodorant på morgonen är du nog inte ensam om att göra fel. Det verkar förstås rimligt att ha på den efter morgonduschen och innan du lämnat hemmet.

Men om du inte vill bli svettig ska du använda en antiperspirant variant – och du ska inte göra det på morgonen. Det här är kunskap som funnits länge men som sprids nu igen sedan The Verge och Independent skrivit om det.

Du ska applicera din antiperspirant innan du går och lägger dig på kvällen. Det kanske låter dumt för visst borde den tvättas bort i morgonduschen?

Tydligen inte, enligt Verge. Eftersom antiperspirant fungerar genom att stoppa svetten från att ta sig ut ur kroppen behöver den lite tid på sig. Om du tar på den på kvällen hinner svettkörtlarnas jobb stoppas.

Independent skriver att problemet med att använda antiperspirant på morgonen är att du kanske redan börjat svettats och då lyckas den inte sätta stopp för svettkörtlarna.

Så nu vet du hur du ska lyckas undvika svettfläckarna på riktigt.


Bildkälla