Han ville sälja sin själ på eBay

Var trött på sitt liv, men blev förbjuden att sälja sin själ.


En musiker i experimentella rockbandet Paradigm blev förhindrad att sälja sin själ på auktionssatjen eBay.

24-årige Dante Knoxx erbjöd den "begagnade varan" till ett utgångspris motsvarande 300 000 kronor, eller runt åtta miljoner kronor vid ett direktköp.

Men med bara två timmar kvar att buda på drog eBay i dag tillbaka försäljningen, eftersom den stred mot företagets regler, skriver engelska The Independent.

– Du kan inte sälja något som inte existerar fysiskt, var enligt Dante Knoxx beslutet han fick meddelat sig. Det inkluderar spöken, själar och roliga andar.

Och trots att Dante fått ersättning av eBay är han besviken för att annonsen togs bort, även om inte ett enda bud hunnit komma in.

– Jag fick mängder av mejl som undrade om jag menade allvar, och religiösa grupper som försökte förklara att jag inte kunde göra så. Jag hade många intressenter, men inga faktiska bud vilket var väldigt synd, säger Dante Knoxx.

Om någon köpare hade slagit till så hade de dock inte gått helt lottlösa. I kontraktet som ingick i försälningen erbjöds köparen en procentsats av Dante Knoxxs inkomst för resten av hans liv, med en garanterad minimisumma på runt 12 000 kronor om året.

Dessutom skulle köparen av själen få tio procent av Dantes band Paradigms intäkter, samt tio procent av hans tillgångar vid hans död.

Annat som ingick i kontraktet var att få en årlig rapport om själen, ett födelsedagskort samt ett löfte om att plantera tre stycken träd varje år.

Som en sista punkt angavs att Dante Knoxx kunde köpa tillbaka sin själ för tolv miljoner kronor, skriver The Independent.

I ett klassiskt Simpsons-avsnitt säljer Bart sin själ till Milhouse:

Primal Scream "Keep Your Dreams" (Don't Sell Your Soul):

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Köp din egen by