Fredag 3 Dec
Stockholm

USA:s missilförsvar uthängt på Ebay

Hårddisk med topphemlig information om missilförsvaret är på vift.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pentagon skakas av en ny informationsskandal. Försvarstopparna har fått kännedom om att en hårddisk med topphemlig information om det amerikanska missilförsvaret sålts på Ebay i förra veckan.

Informationen beskrev detaljer om missilförsvaret och avfyrningsrutiner. Hårddisken innehöll även detaljerade skisser över regeringsbyggnader och foton på anställda samt personuppgifter om socialförsäkringsnummer.

Läckan upptäcktes av ett internationellt forskarteam från universitet i USA, Australien och Storbritannien. I undersökningssyfte köpte forskarna datorer från auktioner, mässor och Ebay för att se vilken information ägarna lämnat kvar.

– USA:s myndighetsorgan, och för den delen även myndighetsorgan i resten av världen, borde ha en policy om att hårddiskar ska krossas när de plockas ur kontorsdatorer. Detta är inte heller en engångshändelse. Om vi går tillbaka till april 2006, finns det en lika omskriven incident där ett flashminne med amerikanska spiondata såldes på en afghanistanskt torgmarknad för 40 dollar, säger Michael Callahan, vd på krypteringsföretaget Credant Technologies, enligt Security Watch.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela