Otroliga klippet! Här lyssnar bebisar i magen på musik

Nu är det bevisat – foster reagerar på musik redan i mammas mage.


En studie gjord av institut marqués har visat att bebisar som fått höra klassisk musik börjar röra på mun och läppar som om de sjunger med. Foster kan förstå och reagera på musik redan 16 veckor in i graviditeten.

Enligt studien fungerar detta bara om musiken spelas genom mammans vagina. Att spela musik för fostret utifrån, från en stereo till exempel, skulle alltså inte ha samma effekt.

Resultatet av forskningen betyder att vi kan kommunicera med våra barn innan födseln, och att inlärningsförmågan redan efter fyra månader i mammas mage, skriver 9News.

Här kan du se det otroliga klippet!

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Coop säger upp 100 medarbetare

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.