Kvinna knivhöggs på museum
1 av 2
En kvinna blev knivhuggen och folk trodde att det var konst. - Foto: FAKSIMIL FRÅM YOUTUBE / GIPHY
Klotter
2 av 2
Det här är mer konst. - Foto: Björn Larsson Ask/SCANPIX

Ingen ingrep när kvinna knivhöggs på museum – trodde att det var konst

På ett museum i Miami Beach genomfördes en knivattack men det tog lång tid för åskådarna att agera. De trodde nämligen att det var konst.


På galleriet Art Basel i Miami Beach, USA, blev en kvinna knivskuren. Ingen verkade reagera särskilt snabbt då åskådarna trodde att det var ett konstprojekt. Kvinnan blev knivskuren i armar och nacke. Den som genomförde dådet ska också ha skrikit "kolla på när hon blöder." Kvinnan som genomförde attacken är arresterad och anklagad för misstänkt mord.

Som tur var överlevde den drabbade kvinnan attacken. Många var förvirrade och trodde också först att det var någonting som ramlat över henne.

– Det var någon som kom fram till mig och sa att han trodde det var låtsasblod. Jag är illamående, säger konstnären Naomi Fisher som ställde ut i närheten, enligt Dazed Magazine.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.