Kelgris i Kina fick hybris

En gris som överlevde under rasmassorna efter en jordbävning fick hybris efter hyllningskör.


En gris som överlevde 36 dagar under rasmassorna efter jordbävningen i Sichuan i maj har röstas fram till Kinas favoritdjur 2008. Men uppmärksamheten har stigit grisen åt huvudet, rapporterar kinesiska medier.

Grisen blev instängd i en stia och överlevde genom att äta kol och dricka regnvatten. En lokal affärsman blev så rörd av dess öde att han köpte den och döpte den till Zhu Jianqiang - Stark gris.

Människor kom från när och fjärran för att titta på grisen, som fått ett nytt hem i ett museum. Men där har den tidigare så vänliga grisen blivit både bortskämd och otacksam, fetare och latare för varje dag, enligt personalen.

Grisen vill inte längre gå på promenad och har blivit så trött på besökare att den nu har för vana att blockera dörren till sitt rum.

Andra populära djur i Kina i år är en hund som inte vek från sin sjuka ägares sida och en katt som nästan dog av sorg när dess partner blev överkörd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.