Köpte 1,5 liter Sprite – fick 1,5 liter sprit

- 17/02/2016, 15:30 -
Hur kan det här hända?
1 av 3

Hur kan det här hända?

Faksimil gifrific / TT

Spriten var sprit.
2 av 3

Spriten var sprit.

Faksimil / gifrific

Yay or nay?
3 av 3

Yay or nay?

TT

När han var sugen på lite vanligt kolsyrad Sprite höll det på att gå helt fel. I stället fick han sprit i 1,5-liters flaskan.

Alla har väl på något vis skojat om likheten mellan namnet på kolsyredrycken "Sprite" och ordet "sprit". Men det här ska inte direkt hända.

Sondre Berg Jensen köpte en flaska Sprite på närbutiken. Norska Trønder-Avisa har uppmärksammat det här. När Sondre kom hem med flaskan märkte han nämligen at den var öppnad och sparade den i kylskåpet för att sedan lämna tillbaka den i butiken.

Men han tänkte inte på att någon annan i familjen kanske skulle bli sugen på att dricka av den. När hans 12årige bror kikade i kylskåpet upptäckte han flaskan och vill dricka av den – som tur var lät han bli när det luktade konstigt.

Det visade det sig att flaskan var full av sprit i stället för Sprite.

Bildkälla

– Jag ser såklart det komiska i det. Men det kunde fått allvarliga kosekvenser om en unge hade köpt flaskan, säger Sondre till Trønder-Avisa.

Han fick ta med sig flaskan tillbaka till butiken och har fått en nya flaska med rätt innehåll.

Men hur kunde det bli fel då? Antagligen blev det en miss i samband med panten då någon tömde slattar från spritflaskor i Sprite-flaskan och sedan hamnade den öppnade flaskan i butiken igen. Så kan det gå.


Vad vill du ha i flaskan?