Torsdag 22 Februari 2024
Planeten Mars fascinerar.
1 av 3
Planeten Mars fascinerar. - Foto: TT BILD
Ser du detaljen!
2 av 3
Ser du detaljen! - Foto: NASA
Är det ett vapen eller idioti?
3 av 3
Är det ett vapen eller idioti? - Foto: NASA

Den här märkliga detaljen på Nasas bild från Mars får folk att flippa ur

Är det här bevis på någonting stort?


När NASA släppte en bild från Mars blev UFO-fanatiker och konspirationsteoretiker helt bananas, skriver Mirror. Ser du någonting udda med den här bilden?

Bildkälla: NASA

De är nämligen helt säkra på att de kan se ett vapen liggandes på bilden. Ett vapen som alltså ska tillhöra utomjordingar. Yikes.

Bildkälla: NASA

Bilden är från när NASAs Opportunity Rover besökte Mars och tog bilder 2014. Bilden är tagen när kameran fokuserar på Mount Edgecumbe och Wdowiak Ridge.

Det hela började med en YouTuber som spred videos med bilderna. Sedan började Marsforskaren Scott C Waring spåna på att NASAs Marsprojekt går ut på att ta reda på mer om utomjordingarna.

Andra tolkar det som en gammal artefakt från en civilisation som blivit utplånade via en attack.

Vem vet? Kanske är det tecken på utomjordiskt liv. Eller så är det bara personer med för mycket fritid.

/
/
/
Ufo
/
Finns det liv på mars?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SBU: Ryssland attackerar med nordkoreanska vapen

Larm: Fruktat hästvirus på gård i Skåne

En hästgård i Skåne har tvingats stänga ner sedan drabbats av det fruktade hästviruset EHV-1, rapporterar Ystad Allehanda. Upptäckten gjordes under onsdagen, då en häst i stallet provtogs efter att ha fått feber och uppvisat neurologiska symptom.

Nytt avtal om hyran för kommunala bolaget

Det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder höjer hyran för sina 28 000 lägenheter med 5,35 procent från första januari 2024 och 4,69 procent i snitt under 2025, rapporterar Hem & Hyra. Det efter att man kommit överens med Hyresgästföreningen i ett tvåårigt avtal.

Larmet: Barn fick brännskador på sjukhus

Regioner runtom i Sverige har delat ut värmekuddar och värmedynor som gett patienter brännskador och blåsor. Enligt en anmälan ska det sannolika finns ett "mörkertal" av liknande produkter.

Avgörandets stund för Nikki Haley

Det har utmålats som "vinna eller försvinna" för Nikki Haleys satsning på Vita huset. Den förra FN-ambassadören ligger under rejält mot expresident Donald Trump inför helgens primärval i hemstaten South Carolina.

Andersson: Kristersson backar från vårdlöftet

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson anser att statsministern sviker ett löfte om att skjuta till resurser till vården. Det går inte att lita på vad Sveriges statsminister säger.