1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Hon fick extrem allergisk reaktion – av hårfärg

Hälsobloggaren skulle färga håret, den allergiska reaktionen gjorde henne så svullen att hennes ögon var stängda i två dagar.


Chemese Armstrong är videobloggare och skulle färga håret med henna, en metod som är mer naturlig än den hårfärg med kemikalier som många använder.

Hon hade tidigare fått en allergisk reaktion av kemikalier som finns i vanlig hårfärg. Enligt frisören skulle hårfärg med henna vara säkert för henne, skriver brittiska Metro.

Hon gjorde också ett test av hårfärgen på salongen, och hon visade inga tecken på allergisk reaktion efter 30 minuter.

När hon haft hårfärgen i håret i två timmar tvättade hon bort den, och fick veta att den naturliga hårfärgen visst innehöll den kemikalie som hon hon var allergisk mot.

Hennes hårbotten började klia och hon säger att det kändes som att hårbotten brann. Nästa dag var hennes ansikte så svullet att det inte gick att känna igen henne och hon hade mycket ont, skriver brittiska Metro.

Hon gick direkt till läkaren och fick en adrenalinspruta som skulle hjälpa mot smärtan.

Men hennes ansikte blev mer och mer svullet och hon blev inlagd på sjukhus. Hennes ansikte var så svullet att hennes ögon var stängda i två dagar.

Tack vare mediciner blev det till slut bättre, men veckor efter den allergiska reaktionen kliade hennes hårbotten och hennes hud flagnade, skriver brittiska Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.