Söndag 4 Dec
Stockholm

Hon fick extrem allergisk reaktion – av hårfärg

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Hälsobloggaren skulle färga håret, den allergiska reaktionen gjorde henne så svullen att hennes ögon var stängda i två dagar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chemese Armstrong är videobloggare och skulle färga håret med henna, en metod som är mer naturlig än den hårfärg med kemikalier som många använder.

Hon hade tidigare fått en allergisk reaktion av kemikalier som finns i vanlig hårfärg. Enligt frisören skulle hårfärg med henna vara säkert för henne, skriver brittiska Metro.

Hon gjorde också ett test av hårfärgen på salongen, och hon visade inga tecken på allergisk reaktion efter 30 minuter.

När hon haft hårfärgen i håret i två timmar tvättade hon bort den, och fick veta att den naturliga hårfärgen visst innehöll den kemikalie som hon hon var allergisk mot.

Hennes hårbotten började klia och hon säger att det kändes som att hårbotten brann. Nästa dag var hennes ansikte så svullet att det inte gick att känna igen henne och hon hade mycket ont, skriver brittiska Metro.

Hon gick direkt till läkaren och fick en adrenalinspruta som skulle hjälpa mot smärtan.

Men hennes ansikte blev mer och mer svullet och hon blev inlagd på sjukhus. Hennes ansikte var så svullet att hennes ögon var stängda i två dagar.

Tack vare mediciner blev det till slut bättre, men veckor efter den allergiska reaktionen kliade hennes hårbotten och hennes hud flagnade, skriver brittiska Metro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.