Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkarna räddade hans hand – genom att sy fast den i hans mage

- 02/04/2016, 19:11 -
Handen är nu fast sydd i mannens mage
1 av 3

Mannen fick sy fast handen i magen.

faksimil youtube

Handen syddes fast i magen för att rädda den.
2 av 3

De skulle ha blivit tvungna att amputera om de inte hade sytt fast handen i magen.

faksimil youtube

Mannen fick sin hand fastsydd i magen för att den skulle överleva.
3 av 3

Udda, men inte helt ovanligt. Med en fastsydd hand i magen

faksimil youtube

Det låter udda, men utan det här hade mannens hand inte kunnat gå att rädda. Det ser rätt så läskigt ut men helt nödvändigt för mannen.

Brasilianaren Carlos Mariotti, 42, fick sin hand avsliten i en hemsk arbetsplatsolycka. Därför var läkarna tvungna att sy fast hans hand i hans mage, istället för att amputera, skriver Daily Mail.

Kirugerna täckte sedan handen med hud som ska skydda den. Som en ficka gjord av hud. Carlos Mariotti måste ha handen i sin mage i sex veckor.

Utan operationen var risken oerhört stor för infektioner så att vävnad och senor skulle ruttna. Mannen säger att när han vaknade från operationen kunde han knappt förstå att han hade en hand i magen.

Mannen förlorade två fingrar i olyckan, men han är tacksam över att det inte blev värre. Olyckan var grymt obehaglig då maskinen tuggade i sig hans hand utan att han kunde göra någonting.

Har du hört talas om det här tidigare?