Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De här männen lever som hundar – har koppel och äter ur matskål

- 26/05/2016, 15:50 -
1 av 3

Channel 4

2 av 3

Channel 4

3 av 3

Channel 4

De "mänskliga hundarna" gillar bland annat att hämta hundleksaker, äta från hundskålar och bor med sin egna "husse".

Det är inte varje dag man bjuder in en vuxen man klädd i en hunddräkt av latex som tuggar på en hundleksak. Eller vad vet jag.

Men de här männen berättar allt om sitt liv i dokumentären "Secret Life of the Human Pups". Här stöter vi bekantskap med flertalet män som har ett intresse för "pup play". En inriktning som föddes ur BDSM-rörelsen och har enligt Guardian fullkomligt exploderat i popularitet de senaste 15 åren.

Kanske på grund av att internet gjort det mycket enklare att hitta människor med samma intressen.

Även om det är ett brett spektrum av identiteter i subkulturen. Men om man ska generalisera är de flesta "mänskliga hundar" män, homosexuella, gillar att klä sig i läder, ha på sig hundliknande huvor, gillar att bli kliade på magen eller öronen, äter ut hundmatskålar och har ofta en relation med en "husse".

I den tidigare nämnda dokumentären får vi bland annat träffa Tom med sitt hundnamn Spot som deltar i Mr Puppy Europe som är som en blandning av en skönhetstävling och en talangshow.

Vi får också stöta bekantskap med två "mänskliga hundar" som går genom London och låtsas kissa på gatlyktor för att visa att de faktiskt finns. Och givetvis också flertalet män som hoppar upp för att få lite "godis" med mycket skall och viftande på mekaniska svansar.

Tom säger att det inte bara handlar om att klä ut sig och för det sexuella. Han säger till Guardian att det också handlar om att få bete sig så att det känns naturligt.

För honom började det med ett intresse för BDSM som innehöll koppel och kläder i Lycra och gummi. Det var när han hittade en dalmatin-dräkt som han hittade sin äkta identitet. Då hittade flyttade han ifrån sin flickvän och inledde ett förhållande med sin "husse" Colin.

– Jag kände att jag behövde en "husse". Men även om det är sorgligt så känner jag ingenting rent kärleksmässigt för Colin. Han ser efter mig helt enkelt, säger Tom i dokumentären.

Bildkälla: Channel 4

Spot eller Tom med sin tidigare flickvän.

En annan som vi får träffa i dokumentären är David, eller Bootbrush, som inte alls känner ett jättebehov av den delen av sitt liv. För det är precis så han beskriver det som "en liten del av min identitet".

– Jag är också vegetarian, spelar piano och har en papegoja som husdjur. Den kan gå månader innan jag går in i "mitt liv som hund".

Han menar också att människor drar lite på smilbanden får David att gilla det mer. Han gillar att se söt ut – istället för att se skrämmande ut.

Men är det en identitet eller sexuellt? Det sexuella är oftast den största delen av "pup play" – men inte alltid. Det handlar inte om att man vill ha sex med hundar. Ibland är det bara ett identitetssökande. En annan "mänsklig hund" som heter Kaz säger i dokumentären att det ibland bara handlar om att hänga med andra likasinnade. Med andra "hundar".

Så vare sig du ser det som någonting kinky, som en identitet, som en fetisch eller en flykt från verkligheten så säger Tom att om du vill leva som en hund så blir du alltid accepterad.

– Du kan vara gay, straight, bi eller trans. Ingen kommer bry sig. Alla i vår grupp accepteras. Vi vill inte skapa trubbel för någon – vi vill bara leva som vi vill. Precis som alla andra här i världen.

Bildkälla: Channel 4

De mänskliga hundarna Spot, Hexyc and Tibo.

Det ser alltså helt olika ut för alla "mänskliga hundar" – och varför skulle vi döma?

Här kan du se en trailer från dokumentären "Secret Life of the Human Pups":