Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Någon har gjort ett gigantiskt hakkors på den här åkern

- 02/09/2016, 11:50 -

Det obehagliga hakkorset/svastikan är över 50 meter brett och ingen vet vem som ligger bakom.

En över 50 meter bred symbol liknade ett hakkors (kallas även svastika) har plötsligt dykt upp i ett fält i Wilshire i sydvästra England. Genom åren har området ofta haft mystiska mönster i åkrarna, fast inget så här här obehagligt.

Olika mönster i böndernas åkrar har setts i den här delen av England sedan 1600-talet men blev riktigt vanliga på 1960-talet. Bonden som äger den här åkern vet inte vem som kan ligga bakom den nazistiska symbolen, skriver Daily Mail.

Svastikan har tusenåriga traditioner i bland annat Asien, till exempel Indien och Japan, och är fortfarande populär där. I dessa delar av världen har den kvar sin gamla betydelse som lyckobringare eller helt enkelt en symbol för solen.

Om symbolen verkligen föreställer hakkorset som nazisterna använde eller symbolen de tog, solkorset, vet ingen. Många i England vittnar om hur vardagsrasismen ökat sedan landet beslutade sig för att lämna EU. Nyheter24 har tidigare skrivit om flera fel, bland annat en rasistisk demonstration utanför en skola och hur en man öppet och offentligt använde det nedsättande n-ordet.