Här filmar Eric själv sin våldsamma krasch: "Jag borde ha dött där"

Den här videon visar precis hur farligt det är med base jump och fallskärmshoppning.


Normalt hoppar man fallskärm från ett flygplan eller en helikopter. Sen finns det de som går lite längre, de som hoppar från klippor, hus eller någon bro. Vi minns med fasa videon som visade hur en kille räddads i sista sekunden när han ska hoppa från en bro och har glömt att spänna fast fallskärmen.

Eric Dossantos, 30, från San Diego i Kalifornien är en av hopparna som gärna slänger sig ut från en klippa. På sig brukar han har en speciell dräkt med ”vingar” på sidorna. Detta gör att han kan hålla sig flygande längre än en vanlig fallskärmshoppare.

Just den här gången missbedömde Eric hur höga träden på bergskanten faktiskt var. I 90 kilometer i timmen flyger han rakt in i ett träd.

Olyckan inträffade den 30 september i franska Chamonix. Eric fick svåra skador, bland annat brutna revben och flera kraftiga smällar mot huvudet.

– Jag borde egentligen dött i Frankrike, skriver Eric själv på sin Facebook-sida efter flera dagar på sjukhus.


En annan fallskärmshoppare som hade tur i oturen var Daniel som tappade sin skärm mitt i hoppet. Som genom ett under gick allt bra men det var några dramatiska sekunder som fångades på video.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.