Fredag 16 Apr
Stockholm

Här filmar Eric själv sin våldsamma krasch: "Jag borde ha dött där"

Den här videon visar precis hur farligt det är med base jump och fallskärmshoppning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Normalt hoppar man fallskärm från ett flygplan eller en helikopter. Sen finns det de som går lite längre, de som hoppar från klippor, hus eller någon bro. Vi minns med fasa videon som visade hur en kille räddads i sista sekunden när han ska hoppa från en bro och har glömt att spänna fast fallskärmen.

Eric Dossantos, 30, från San Diego i Kalifornien är en av hopparna som gärna slänger sig ut från en klippa. På sig brukar han har en speciell dräkt med ”vingar” på sidorna. Detta gör att han kan hålla sig flygande längre än en vanlig fallskärmshoppare.

Just den här gången missbedömde Eric hur höga träden på bergskanten faktiskt var. I 90 kilometer i timmen flyger han rakt in i ett träd.

Olyckan inträffade den 30 september i franska Chamonix. Eric fick svåra skador, bland annat brutna revben och flera kraftiga smällar mot huvudet.

– Jag borde egentligen dött i Frankrike, skriver Eric själv på sin Facebook-sida efter flera dagar på sjukhus.


En annan fallskärmshoppare som hade tur i oturen var Daniel som tappade sin skärm mitt i hoppet. Som genom ett under gick allt bra men det var några dramatiska sekunder som fångades på video.

Kommentera
Kopiera länk
Dela