Torsdag 13 Maj
Stockholm

Johanna, 29, är allergisk mot sin kille – kan inte vara i samma rum

Paret gifte sig för bara tre år sedan men nu kan de inte dela säng eller ens ta i varandra.

Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns många ovanliga allergier, Nyheter24 berättade för en tid sedan om att det faktiskt går att vara allergisk mot kyla. Jo, det är faktiskt sant och du kan läsa mer här.

Sovrummet är kanske det rum som de flesta nygifta par spenderar mest tid i. Av naturliga orsaker.

Men för äkta paret Johanna Watkins och hennes man Scott är just sovrummet bara till för Johanna. De båda bor i Minnsota, USA.

När de två gifte sig för drygt tre år sedan kunde de aldrig ana hur deras gemensamma liv skulle bli. Då kunde Johanna fortfarande vistas ute bland folk, även om hon var känslig för parfym så brukade det gå bra ändå.

Men hennes allergier blev bara fler och värre, till slut fick hon stänga in sig i sovrummet för att inte ständigt bli svårt sjuk. Bland annat kunde Johanna få en allergisk reaktion om någon bakade en pizza flera kvarter bort.

Johanna har över 100 allergier och en av dem är mot sin man. Hon kan alltså inte vara i samma rum som honom förutom väldigt korta stunder och röra varandra kan de inte. Det är makens doft hon inte längre tål och får en allergisk reaktion av.

Syndromet Johanna har kallas Mass Cell Activation Syndrome (MCAS) och är väldigt sällsynt. Det betyder att hon är allergisk mot nästan allt.

På kvällarna brukar paret titta på tv eller film ihop fast de sitter i olika rum. Sen skickar de mess till varandra om det de tittar på.

För att göra livet lite mer drägligt har Johanna och Scott startat en insamling på GoFoundMe. Där hoppas de få ihop tillräckligt med pengar för att bygga om sitt hus så de kan umgås lite enklare.

Hittills har det kommit in över 1 miljon kronor i olika donationer och paret ser ljust på framtiden, skriver BBC.

Nyheter24 har tidigare berättat om lille Elliot, 1, som bara kan äta isbitar och mjölk. Detta eftersom han är allergisk mot det mesta. Läs han historia här.

Kommentera (111)
Kopiera länk
Dela