Rika IT-miljardärer är säkra när jorden kollapsar.
1 av 3
Rika IT-miljardärer är säkra när jorden kollapsar. - Foto: Pixabay / Flickr
Så länge inte hela jorden försvinner – men vid miljöhot, atomkrig och ekonomisk kollaps.
2 av 3
Så länge inte hela jorden försvinner – men vid miljöhot, atomkrig och ekonomisk kollaps. - Foto: Pixabay
Moneyz.
3 av 3
Moneyz. - Foto: Pixabay

Så förbereder sig rika unga personer för världens undergång

Om jorden skulle drabbas av atomvapenkrig eller miljöhot så har unga it-miljardärer förberett sig.


Vad ska man egentligen ta sig till när man är ung och har ett överflöd av pengar? Jo, man förbereder sig för apokalypsen naturligtvis. I alla fall om man ska tro tidningen The New Yorker som träffat framgångsrika it-stjärnor från Silicon Valley.

Giphy

Vissa har gjort mer än andra för att klara sig även efter jordens så kallade undergång. Steve Huffman, vd för Reddit, har gjort en laseroperation på ögonen så att han slipper fumla med glasögon när jorden ligger i spillror.

Antonia Garcia Martinez, som är en högt uppsatt chef på Facebook, har köpt fem hektar land på en ö som är fyllt med elgeneratorer och ammunition. En annan har byggt ett enormt stort bombsäkert skyddsrum – som skulle skydda vid en atombomb.

Det ironiska är att de flesta it-miljardärer tror att just vår tillit till tekniken kommer bli slutet för vår civilisation. Andra teorier är atomkrig, miljöhot och ekonomisk kollaps. Så länge inte hela jorden försvinner, med andra ord.

Det finns också ett särskilt land som många av de rika it-kidsen har valt ut för att fly en värld av kaos – det är nämligen Nya Zeeland som de kommer att fly till.

Medan vi andra vanliga döda snällt får se på medan världen som vi känner igen försvinner.

Giphy

Läs också om varför folk tror att undergången är nära efter vinterns snökaos – eller se hur Sverige skulle se ut efter undergången.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att jordens undergång är nära?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.