Kenneth tjänar 9 000 kronor – för att titta på när par har sex

- 01/03/2017, 19:40
Kenneth tjänar mycket pengar på att jobba som sexcoach.
1 av 4

Kenneth tjänar mycket pengar på att jobba som sexcoach.

Pixabay/Facebook (Montage N24)

Han kollar på när par har sex – och kommer med tips.
2 av 4

Han kollar på när par har sex – och kommer med tips.

Facebook

Från hans hemsida.
3 av 4

Från hans hemsida.

kennethplay.com

Skulle du anlita en sexcoach?
4 av 4

Skulle du anlita en sexcoach?

SVENSKA DAGBLADET

Kenneth Play jobbar nämligen som sexcoach – och drar in stora summor på att kolla på när par har sex och komma med kritik.

Känner du dig lite vilsen i ditt karriärval? Börjar jobbet kännas långtråkigt? Då kanske du ska sadla om och bli sexcoach. Japp, du hörde rätt.

SexTT

Amerikanen Kenneth Play jobbar som just det. Vilket innebär att han besöker par, kollar på när de har sex och ger sedan sin expertåsikt om vad de inte borde fortsätta med att göra. Eller kanske exakt vad de borde fortsätta med.

Med kontor i New York så bokar Play in möten med par som känner att de behöver lite tips i sänghalmen. Han har jobbat med coachningen i två år och har hjälpt omkring 50 par över hela världen. För tydligen så räcker det inte med bara ett möte.

Jobbet är lukrativt – för sexcoachen, eller "sex-hacker" som han själv kallar sig på hemsidan, har hjälpt par i såväl hemlandet USA som Costa Rica, Italien och Peru. Independent, som intervjuat Kenneth Play, tog reda på hur man börjar sin karriär som professionell sexcoach. Själv började Play med att hjälpa par som gick på swingers-event och gruppsex-samlingar.

– Jag insåg sen att alla inte är helt bekväma i en samling med folk. Utan många vill faktiskt ha ett privat möte och individuell uppmärksamhet. Och eftersom jag jobbat som personlig tränare så är jag bekväm i att jobba väldigt nära personer, säger han till Independent.

Facebook. Kenneth Play poserar.

Målet är att kunskapen om sex ska vara lika enkelt att få tag i som porr (som är så här stor del av internet). Mötena börjar alltid med ett snack för att "öka förtroendet" och diskutera eventuella problem som paret vet om att de har. Snacket tar omkring tre timmar. Sen bär det av till sängkammaren.

– Vi snackar om saker som paret ska prova i det som jag kallar "first play session". Jag pratar om tekniker och sen får de testa och öva medan jag coachar i stunden.

Efter det tar paret och coachen en paus – och sedan är det dags för omgång nummer två. Som tar just två timmar. Då minskar oftast pressen från den första omgången och folk tenderar att slappna av.

Är du sugen på att bli coachad av Play? Då måste du vara beredd att hosta upp omkring 9 000 svenska kronor per pass. Men varför ska man betala så mycket pengar när man kan gå i vanlig terapi?

– Jag jobbar med många olika klienter. Några av de har provat på att snacka med sexterapeuter men de vill ha mer direkt utbildning. Många par hamnar i ett mönster och till sist slutar man i princip att ha sex med varandra.

kennethplay.se. Från hans hemsida.

Priset är så dyrt på grund av att Kenneth Play jobbar väldigt aktivt i flera timmar med att instruera och komma med feedback. Vad gör det här för skillnad egentligen? Enligt Play så får paren en möjlighet att utforska sin sexualitet på ett väldigt direkt sätt och samtidigt ett stöd att våga prova nya saker.

Dessutom hävdar sexcoachen att han fått personer att uppelva orgasm för första gången – utan att själv vara direkt involverad i akten. Samtidigt pressar han aldrig klienterna till att göra något de absolut inte vill.

Har du inte råd med att ha Play med dig i sovrummet? Lugnt, han har ett tips till alla.

– När jag coachar ett par så säger jag alltid att det finns tre sexualiteter inblandade. Dels de två personerna som har sex och sedan ytterligare en i mitten. Du måste få alla tre att bli en och samma sexualitet. Det är viktigt att vara autentiskt med sina egna intressen både personligt och som par. Du är ansvarig för din egen lust och ditt eget sexliv, avslutar Play intervjun med Independent.

Play jobbar fortfarande med mer "hands on"-undervisning om man vill besöka något av hans sexevent.

Läs också om en undersökning som visar vad som gör att par har ett bättre sexliv – eller läs om anledningarna till att ditt sexliv kan vara dåligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du anlita en sexcoach?