Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 tecken på att cannabis gör dig helt dum i huvudet

- 20/04/2017, 18:29
Här är sju tecken på weed gör dig dum i huvudet och att 4/20 är en idiotisk högtid.
1 av 4

Här är sju tecken på weed gör dig dum i huvudet och att 4/20 är en idiotisk högtid.

TT/Vocativ

Tycker du att cannabis borde legaliseras? Rösta i pollen nedan.
2 av 4

Tycker du att cannabis borde legaliseras? Rösta i pollen nedan.

TT

2000-talets sämsta meme, någonsin?
3 av 4

2000-talets sämsta meme, någonsin?

Sizzle

Tony Greenhand är professionell joint-rullare, ett relativt märkligt yrke.
4 av 4

Tony Greenhand är professionell joint-rullare, ett relativt märkligt yrke.

Skärmdump: Vocativ

Glad 4/20. Firar du högtiden har du förmodligen inte mycket bättre saker för dig.

Idag firas "hög"-tiden 4/20 världen över, då cannabisrökare samlas för att bli trötta, äta äcklig mat och eventuellt kanske skratta tillsammans. Namnet 4/20 syftar förstås till dagens datum, 20 april, men varifrån traditionen är sprungen är egentligen lite oklart. Här är sju tecken som visar att 4/20 är ett korkat påfund och att cannabis gör dig helt dum i huvudet.

1. Högtidens ursprung

På Wikipedia går att läsa att allt började med ett gäng ungdomar i Kalifornien under 1970-talet hittat en skattkarta över en gömd cannabisplanta. Tillsammans skulle studenterna mötas och leta efter plantan, och stämde därför träff utanför deras skola klockan 16:20.

Efter några misslyckade försök att hitta plantan gav de till sist upp, och ja, historien slutar där. Detta till trots har ungdomarnas tafatta förmåga att läsa en karta lett till en internationell högtid. Ja, lika tomma och intetsägande som 4/20:s ursprung är nog alltså även de som firar dagen.

2. Munchies födde dessa rätter

"Munchies" kallas en av cannabis effekter, när en hög person plötsligt känner sig okontrollerbart hungrig och sötsugen. Detta har lett till vissa, kanske inte jättelyckade, köksexperiment. Här är några:

Uselmat1Kalkon och "pocherat" ägg. Bildkälla: Reddit

Uselmat2Någon slags bönröra. Bildkälla: Reddit

Uselmat3Korvbröd med guacamole, smarresmaskens. Bildkälla: Reddit

3. Det finns spliff-konstnärer...

Tony Greenhand en professionell sådan. Här visar han upp sin fullt rökbara AK47-joint, som tog 40 timmar att rulla ihop.

WeedpistolBildkälla: Vocativ

Och så här nöjd blev han över sitt mästerverk.

TonyGreenhandBildkälla: Vocativ

4. Detta hände

På Reddit berättar en användare om hur han en gång blev blind efter att ha rökt på. "Jag var cirka 15 år gammal och skulle röka i en kompis lägenhet. Min bror och en kompis som rökt mycket mer än jag, förbereder en stor laddning för mig. Jag andas in, tar ett steg tillbaka och känslan träffar direkt. Plötsligt inser jag att jag inte kan se. 'Herre jävla gud jag har blivit blind', tänker jag, och paniken är total." skriver användaren på Reddit.

BlevblindBildkälla: Reddit

Det visade sig att han lutat sig mot lampknappen...

5. Weedkulturens horribelt tråkiga memes

Vissa älskar dem, andra inte. Oavsett humor har du någon gång kanske hängt på 9gag eller skrattat åt en rolig meme. Tyvärr har weedrökare tagit memes till en ny nivå av usel humor. Uppenbarligen är det så att man inte bara skrattar mer om man är hög, dessutom sänks tröskeln för vad som uppskattas som roligt till fruktansvärda nivåer. Här är några exempel, och om du garvar åt dessa, ja, då är du förmodligen redan ett lost cause.

Uselmeme1Bildkälla: Sizzle

Som att det krävde en förklaring? Notera även den horribla och ytterst märkliga bildredigeringen av memens caption. Detta är sannerligen ett lågvattenmärke i internets historia.

Uselmeme2Bildkälla: Weedmemes

Tydligen räcker det med att hitta ett djur som ser roligt ut och lägga till en bildtext som innehåller ordet weed för att underhålla cannabis-communityn.

Uselmeme3Bildkälla: Sizzle

Samma princip går tydligen att applicera på människor också. Jag menar, en lite större ansträngning vore väl ändå på plats?

6. Denna fruktansvärt korkade Google-sökning

GooglingarBildkälla: Skärmdump

Ja, jag syftar förstås till det fjärde förslaget, en av de vanligaste weed-relaterade sökningarna på Google. "Varför får marijuana dig att hosta?". Det känns väl ändå som ett naturligt resultat av att andas in giftig rök... Eller?

7. Studenten som testar marijuana för första gången och blir paralyserad

"I was paralyzed!!! I was paralyzed"

I det tre minuter långa klippet ser vi en college-student testa marijuana för första gången. Resultatet? Han blir paralyserad och kan inte röra sig under flera minuter varpå han till sist vaknar till liv igen och drabbas av en otrolig panik. Känsliga tittare varnas.

Är detta det ultimata tecknet på att weed inte är bra för hälsan? Kanske, kanske inte. Obehagliga scener är det i alla fall.


Se även när polisen eldar upp marijuana utan att tänka på resultatet:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde cannabis legaliseras?