- Foto: TT/Pixabay

Här är det nya sjuka fusket i skolan – osynligt bläck

Ja, det finns många sätt att fuska på. Men det här slår alla rekord. Nu har en brittisk student blivit påkommen med osynligt bläck.


Ja, det här med lagböcker och timlånga pluggsessioner är sannerligen inte för alla. Och nog blev plugget lite för tungt för den här brittiske juridikstudenten som helt enkelt inte orkade förbereda sig. Men ska man fuska bör man göra det med stil!

Enligt årets rapport från Storbritanniens officiella diciplinnämnd för högskolan, OIA, hade nämligen en student blivit tagen på bar gärning då han haft med sig 24 sidor icke-tillåtna anteckningspapper, skrivna med osynligt UV-bläck, rapporterar The Telegraph.

Tydligen hade student även smugglat med sig en UV-ficklampa för att kunna dechiffrera sina hemliga fusklappar. Detta gick dock inte obemärkt förbi hos en uppmärksam tentavakt som såg precis vad som försiggick.

En talesperson för Storbritanniens universitet sa i samband med fusket att: "Universiteten ser extremt allvarligt på fusk och straffar fuskande studenter skarpt".

Vilket straff just den lata juridikstudenten fick är dock oklart. Men hen får helt klart en guldstjärna för originalitet i sitt fuskande.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någonsin fuskat på ett prov?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.