Dan tog helikoptern till McDonald's: ”Brukar göra det ibland”

Ibland är man så hungrig att ingen bil kan köra tillräckligt fort. Skönt då att det finns helikopter.


Förvånade McDonald’s-gäster trodde inte sina ögon när en helikopter plötsligt landade utanför restaurangen. Många trodde det var något akutläge och att det var en ambulanshelikter men allt handlade om att piloten het enkelt var sugen på en burgare.

Du vet hur det kan vara, när hungern och suget efter burgare sätter in finns plötsligt inga gränser för hur fort du bara måste ha mat.

Om du haft en helikopter hade du såklart direkt hoppat in i den och flugit iväg till närmaste McDonald’s. 2016 tog två killar i Munkedal helikoptern för att köpa burgare, vilket Nyheter24 berättade om då.

Just det här hände i lördags i Sydney. En kille tog helikoptern till Donken.

En radiostation i staden lyckades få ta i piloten efter den något märkliga händelsen. Mannen, som bara vill bli kallad Dan, säger att han brukar göra så här ibland och att han har tillstånd från restaurangen att landa på gräsmattan.

Australienska luftfartsmyndigheten säger till tv-kanalen 9News att Dan egentligen inte gjort något olagligt eftersom han hade tillstånd från restaurangen att landa just där.

Restaurangen i fråga hälsar att de välkomnar alla gäster, även de i helikopter.


Senaste nytt

Två döda hittade i bil i Malmöhamn

Montana får inte förbjuda Tiktok

Den amerikanska delstaten Montana får inte förbjuda den populära men omstridda appen Tiktok, något som var tänkt att ske vid årsskiftet. Ett förbud skulle strida mot konstitutionen, enligt en federal domare.

Ozonhål stängs senare än vanligt

Varje år i oktober-november skapas ett ozonhål över Antarktis. Årets hål började bildas flera dagar tidigare än vanligt och forskare befarar att det kommer stängas sent.

Ljög om assistansbehov – sju åtalas

Sju personer åtalas för grovt bidragsbrott då de ska ha överdrivit eller lämnat falska uppgifter om sitt hälsotillstånd, rapporterar SVT Väst.

Örike vill ha bort mobiler i skolan

1 timme sedan
Mobiler ska förbjudas i skolorna i Nya Zeeland, enligt premiärminister Christopher Luxon i den nya konservativa regeringen.

Svenska gäng svindlar i Norge

2 timmar sedan
Svenska kriminella gäng ägnar sig även åt bedrägerier i Norge, enligt den norska storbanken DNB. De har haft god framgång, säger Sebastian E. Takle, avdelningschef på bankens enhet för arbete mot nätbedrägerier till näringslivssajten E24.