Måndag 14 Jun
Stockholm

6 barn som mördat sina egna föräldrar

Det här är fem historier om blod, mord, och hemska familjetragedier. Det här är fem berättelser om barn som mördat sina föräldrar.

Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jasmine Richardson 

Jasmine, 12 blev förälskad i Jeremy, 23. Det skulle bli början på en blodig historia i den lilla staden Medicine Hat i sydvästra Kanada. 

Inte nog med att Jeremy lurade Jasmine att tro att han var en 300 år gammal varulv, han fick henne också att tro att han behövde blod för att överleva. 
En kväll 2006 mördade paret Jasmines föräldrar och lillebror genom hänsynslösa knivattacker. När Jasmines pappa hittades var han så svårt huggen att det knappt fanns något blod kvar i kroppen.

Jeremy fick livstids fängelse, Jasmine fick tio års fängelse, men släpptes 2012.

Jasmine Richardson och hennes pojkvän Jeremy

Stacey Lannert

Den 4 juli 1990 sköt Stacey, 18, sin pappa Tom till döds i St.John, Missouri. Vid det laget hade han förgripit sig på henne under nio års tid. Stacey dömdes till livstids fängelse, och fallet väckte en stor debatt i USA. Det visade sig att väldigt många antingen visste eller misstänkte att Tom förgrep sig på Stacey. 

Lannert har efter sin frigivning 2009 blivit känd i USA, och syns ofta i media för att prata om trasiga familjer och övergrepp. 

Stacey Lennart efter gripandet. Till höger är en bild på hela familjen Lannert, med Stacey längst till vänster. 

Lowell Lee Andrews

Han såg inte direkt ut som en mördare. Men 18-årige Lowell Lee Andrews mördade hela sin familj. Allt skedde på thanksgiving 1958 i sömniga staden Wolcott i Kansas.

Andrews satt på sitt rum och hade precis läst ut boken Bröderna Karamazov av Fjodor Dostojevskij. Han gick ner på nedervåningen med ett gevär och en pistol, sedan började slakten. 

Andrews dödade sin syster med ett skott mellan ögonen, sedan avrättade han sina föräldrar med ett stort antal skott. 

Lowell dömdes till döden och hängdes 1962.

Lowell Lee Andrews sköt sin syster mellan ögonen. 

Daniel Bertlan

Det var mordet som skakade hela England 2011. 14-årige Daniel Bertlan slog ihjäl sin mamma Jacqueline med en hammare. Till en början menade Daniel att en inkräktare mördat mamman, senare ändrade han sig och sa att han hade slagit ihjäl henne efter ett bråk. 

Men när polisen undersökte pojkens dator hittade de en historia som han hade skrivit med sig själv i huvudrollen. I berättelsen mördade han sin mamma. Daniel Bartlam dömdes till 16 års fängelse. Daniel och hans mamma. 

5. Alex och Derek King

De här pojkarna är inte vilka finniga bröder som helst. De är mördare. 

2001 mördade de sin 40-åriga pappa Terry genom att slå in skallen på honom. Pojkarna var då bara tolv och 13 år gamla. Anledningen? Pojkarna hade inlett en sexuell relation med pappans vän Rick Chavis, och genom att mörda pappan och bränna ner huset hoppades de på att få bo hos mannen. 

Alex och Derek fick kortare straff, medan pappans vän Rick Chavis fortfarande sitter inne. 

Bröderna King. 

LÄS MER: 6 väldigt märkliga sista ord från dödsdömda brottslingar

Borde barn som mördar få livstids fängelse?
Tack för din röst!
Kommentera (14)
Kopiera länk
Dela