Alise, 9, Tatijana, 43, och Nikita, 18, besköts av ryska styrkor och dog.
Alise, 9, Tatijana, 43, och Nikita, 18, besköts av ryska styrkor och dog. - Foto: Privat och SE Ranking

Tatijana, 43, och hennes barn dödades i kriget: "Putin tog dem"

Tatijana Perebeijnos, 43, var på väg att evakuera staden Irpin med dottern Alise, 9, och sonen Nikita, 18. Men trots att familjen var i en humanitär korridor besköts de och dog.
– Han tog dem allihop, säger maken Sergei Perebeijnos och åsyftar Vladimir Putin.


Kriget breder ut sig över Ukraina och över två miljoner människor är på flykt från de ryska trupperna i landet. Läs vad vi vet om invasionen här.

Hundratusentals människor har lyckats ta sig över gränsen till Polen, men många kämpar fortsatt för att lämna Ukraina via så kallade "humanitära korridorer" där eldupphör ska råda.

Men för Tatijana Perebeijnos, 43, och hennes barn – sonen Nikita, 18, och dottern Alise, 9 – slutade flykten genom den humanitära korridoren från Irpin, strax utanför Kiev, i död, rapporterar Sky News.

Bilder på Tatijana och barnen sprids

När Tatijana Perebeijnos och barnen gick genom flyktingkorridoren öppnade ryska styrkor eld. Familjen besköts och dog på en gata i Irpin.

Flera utsända fotografer fanns på platsen, för att ta bilder på den väg som skulle vara säker för civila, och dessa blev vittnen till hur familjen dödades.

Foto: Diego Herrera Carcedo/AP/TT

Bilder på Tatijana, Alise och Nikita, vars kroppar är övertäckta med filtar, sprids nu som en löpeld i sociala medier, enligt Sky News.

Pappans hjärtskärande ord: "Förlåt"

Samtidigt har barnens pappa tillika Tatijana Perebeijnos make, Sergei Perebeijnos som befann sig i Donetsk när familjen dödades, delat bilder på sina förlorade familjemedlemmar i ett känslosamt inlägg på Facebook.

”Han tog dem allihopa”, skriver han i inlägget, enligt Expressen, och riktar sig till Rysslands president Vladimir Putin.

”Tania klarade sig inte. Vad är syftet med det här? Vad kommer härnäst? Jag är på väg… Jag måste få se dig en sista gång. Förlåt för att jag inte kunde skydda dig”.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!