Uppgifter säger att Ryssland bett Kina om militär hjälp.
Uppgifter säger att Ryssland bett Kina om militär hjälp. - Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT och Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Uppgifter: Ryssland ber Kina om militär hjälp

Ryssland har bett Kina om stöd i kriget – dels i form av vapen, men även ekonomiskt stöd, säger källor med insyn till flera amerikanska medier.


Vita huset har varnat Kina och sagt att "konsekvenser väntar'" om man hjälper Ryssland att komma förbi de sanktioner som riktas mot landet.

Jake Sullivan om hjälp från Kina: "Bekymrar oss"

I en intervju med CNN kommenterade Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan det hela.

— Vi följer också noggrant i vilken utsträckning Kina faktiskt ger någon form av stöd, materiellt stöd eller ekonomiskt stöd, till Ryssland. Det bekymrar oss, säger han till CNN och fortsätter:

– Och vi har kommunicerat till Peking att vi inte kommer att stå bredvid och tillåta något land att kompensera Ryssland för dess förluster från de ekonomiska sanktionerna,

Uppgifter om att Ryssland bett Kina om hjälp

Uppgifterna om att Ryssland bett Kina om hjälp kom under söndagen.

— Jag har inte hört något om det. Kina är djupt oroat och bedrövat över situationen i Ukraina säger Liu Pengyu, talesperson vid Kinas ambassad i Washington, enligt CNN.

Under måndagen träffar Jake Sullivan sin kinesiske motpart Yang Jiechi i Rom.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.