Stockholm

Hund attackerade ettårig flicka – höggs ihjäl av mamman

Genrebilder på pitbull och barn.
Bilderna är genrebilder och har inget med artikeln att göra. Foto: Orlin Wagner/AP/TT och Martina Holmberg/TT

När Jamie Morales såg hur hennes ettåriga dotter blev biten i benet av familjens pitbull gick hon själv till attack – och högg ihjäl hunden med en kniv. Nu vårdas flickan på sjukhus för en höftfraktur och skador på arm och axel.


Läs mer

Under sena söndagskvällen fick polisen i Los Angeles, USA, in ett larmsamtal om en hundattack.

Enligt myndigheter ska minst en av familjens två hundar, som rapporteras vara av rasen pitbull, bitit en ettårig flicka. Familjen försökte då mota bort dem, men utan att lyckas.

– Det var när jag gick in i köket som jag såg hur mina döttrar och min son på golvet försökte få bort hundarna, berättar barnets mormor Margaret Ann Morales för ABC-TV Channel 7.

Mamman attackerade hundarna med kniv

Mormodern såg sedan hur hunden hade ett fast grepp om den ettåriga flickans ben, och lyckades till slut bända upp hundens käkar. Men när hundarna fortsatte att ge sig på resten av familjen tog barnets mamma, Jamie Morales, beslutet att hugga djuren, eller ena hunden, med kniv.

– Jag var tvungen att hugga hunden....Jag var tvungen. Det var antingen honom eller min dotter, och jag valde min dotter, säger hon till KTLA-TV Channel 5, enligt tidningen.

Både flickan, hennes mormor, mamma och moster skadades i attacken och fördes till sjukhus. Enligt LA Times tvingades ettåringen opereras för skador på sin arm och axel, och åsamkades en höftfraktur i attacken. En av hundarna ska ha dött till följd av mammans knivhugg.

De tre år gamla hundarna ska ha levt med familjen sedan de var valpar, enligt kanalen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.