Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Medvedev - president och bloggkung

Nyheter | 28/04/2009 18:23

Rysslands president vill reglera internet.

Dmitry Medvedev har nu varit Rysslands president i ett år, och man kan lungt säga att han inte lyckats göra sig lika känd som sin föregångare Vladimir Putin. Men - det var före han lanserade sin blogg.

I förra veckan lanserade han sin blogg, och redan har hans senaste inlägg från den 22 april fått 4 203 kommentarer. Till och med han själv är förbryllad av all uppmärksamhet och alla konversationer som försiggår på hans nya tron i sajberspejs.

– Jag har också märkt att min blogg har fått ett eget liv, och att läsarna delar sina synpunkter med varandra, och det glädjer verkligen mig, säger Medvedev i ett videoinlägg.

Men självklart inom vissa ramar. För samtidigt som har uttrycker sin förundran talar han också om att webben borde regleras bättre. Medvedev efterlyser en internationella internetnormer för att motverka terrorism. Men flera undrar vad han menar.

En person som kallar sig "yckazantip" undrar vad han menar. "Vilka regler? som om vi behöver ett FN-internet eller ett EU-internet", skriver han i Medvedevs kommentarfält.

Skrivet av: