Fredag 22 Okt
Stockholm

Blondinbellas prislista avslöjad

Bloggdrottningen börjar ta betalt för att skriva positivt om varumärken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är köpt. Inför hennes 18-årsfest den 23 oktober i Stockholm har uppgifter läckt ut om ett prispaket där hennes annonsörer kan köpa blogginlägg. G Media Group, som sköter hennes annonsförsäljning, har tidigare förnekat att man erbjuder sådana tjänster. Löwengrip kan få tiotusentals kronor för att exempelvis skriva "jag älskar Ecco-skor, de är fantastiska" till sina läsare.

Anledningen till att uppgifterna om det kontroversiella prispaketet läcker ut först nu beror på att G Media Group har börjat informera annonsörerna om paketet inför 18-årsfesten, som ska arrangeras på Café Opera elller Collage i Stockholm. Burn, Spray och Max Factor är sponsorer som är klara hittills.

- Det finns något som kallas sponsrade inlägg. Då ska det framgå att det inte är redaktionellt material. Det är ungefär som advertorial i en tryckt tidning, säger Fredrik von Essen, vd på G Media Group.

Tidigare har det avslöjats att Löwengrip tagit emot pengar för att nämna varumärken i sina blogginlägg, vilket Konsumentverket utreder för tillfället om det är straffbart. Hela tiden har G Media Group hävdat att man bara pysslar med "traditionell reklamförsäljning", skriver Dagens Media.

För en inbjudan inför 18-årsfesten med 1 500 000 exponeringar, tio inbjudningar till festen, logga på inbjudan, mingelbilder på flera communities samt tre artiklar på sin blogg tar Löwengrip 75 000 kronor i betalt.

Se hela prislistan här.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela