Blondinbellas bloggskola

Vill du få en succéblogg? Bloggdrottningen Blondinbella tipsar om tricken.


I dagens blogg-Sverige är det knappast enkelt att lyckas med sin blogg. Många satsar på mode, humor eller provokation och elakheter. Ett enkelt sätt att skaffa läsare på. Men kanske inte att behålla dem. Nyheter24 tog ett samtal med Sveriges unga bloggdrottning Blondinbella för att ta reda på hur man ska lyckas med sin blogg.

– Jag började blogga när jag var 14 och jag hade inget vinstintresse förrän ungefär tre månader efteråt. Då hade jag ungefär 500 läsare per dag men hela tiden fick jag höra att blogg var en fluga och att jag var liten, säger Blondinbella till Nyheter24.

En fluga var det knappast. 2007 värderade Dagens Media Blondinbellas blogg till fem miljoner kronor. I dag har Blondinbellas blogg drygt en halv miljon läsare per vecka. Hon har också en egen webbutik som redan omsätter ett par miljoner. En betydande framgång för en nybliven 18-åring.

Så hur gör man för att få en framgångsrik blogg?

– Jag får den frågan hela tiden och jag har jättesvårt att svara på det. Ska man starta en blogg i dag måste du nischa den. Folk bedömer den på bara på bara några sekunder. Du kan registrera dig på Bloggportalen så att du kan se statistik och så. När det gäller skrivandet så kan man blanda sina inlägg med att skriva om nyheter och sånt som är aktuellt som man har sett. Ett nytt teveprogram till exempel, säger Blondinbella och fortsätter.

– Att kommentera på andras bloggar är inte något jag själv har gjort men som Kenza och Kissie gjort. Man kan vara ganska smart och lite småful när det kommer till kommentarer. Jag minns ett inlägg där någon hade skrivit "Hej Blondinbella, tack för att du gick in på min blogg och kul att du tyckte om den". Men jag hade aldrig varit inne på den bloggen men när folk läser det kommer de ju såklart gå in där.

Hur ofta ska man skriva?

– Förut skrev jag kanske 8-9 inlägg per dag och ju fler inlägg desto fler läsare. Men hellre kvalité än kvantitet. I dag skriver jag ungefär 5-6 inlägg.

Vad ska man skriva om?

- Ena dagen vill jag inte vara personlig alls. Sen händer det en grej som det i Italien där jag blev utsatt för ett övergrepp. Men allt som jag skriver ska jag kunna stå för så jag skriver till exempel inte om bråk eller sånt jag inte vill minnas. Det är därför min blogg är så glamourös. Men det är jättesvårt de dagarna man känner att man inte har något att skriva om. Folk vill känna igen sig så det är bra att repetera sig.

Hur tacklar du allt hat och all kritik?

– Varje dag är det någon som hatar och hotar. Kommentarer om att jag är ful, ser ut som en gris. Det är som att bli mobbad i skolan. Man får inte ta åt sig av det. Annars äger de en och det vill jag inte. Jag ser det här som ett jobb. Det är liksom Blondinbella de hatar inte mig. I början var jag nyfiken på vad som skrevs men i dag vet jag att det finns där. Skiten finns där det är onödigt att sniffa på den.

Så hur har ditt bloggande utvecklats?

– Provocera är något som jag gjorde tidigare i min blogg. Till exempel som päls som är ganska provocerande för många. Kolla på Katrin Zytomierska och Alex Schulman. De är elaka och provocerande i sina inlägg. Men jag är så jävla trött på det. Det är så ute.

Så tre tips för den som ska börja blogga?

– Ska man börja blogga ska man hålla distans. Man får vara konsekvent och aldrig ta åt sig, säger Blondinbella till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.