Pojken tog sig ut på vägarna med mammans bil.
Pojken tog sig ut på vägarna med mammans bil. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utredde smitning – visade sig vara fyraåring

En fyraårig pojke i Nederländerna körde in i två bilar när han på eget bevåg gav sig ut på en tur med sin mammas bil, skriver den lokala polisen på Instagram.


Det var under lördagen som polisen larmades till ett bostadsområde i Utrecht efter att boende sett en liten pojke ute på gatan endast iklädd pyjamas. När polispatrullen anlände kom ett nytt larm, denna gång om en olycka med tre bilar precis i närheten.

Föraren som misstänktes ligga bakom olyckan hade försvunnit – och bilen visade sig vara registrerad på pojkens mamma.

"Gjorde ljud som påminde om en bil"

Polisen ringde då mamman "och när hon pratade med sin son gjorde han ljud som påminde en bil och gjorde rörelser som att han höll i en ratt", står det i inlägget på Instagram. Då förstod polisen att det kunde vara pojken som hade kört.

Tillsammans med polisen åkte mamman och pojken ut till olycksplatsen. När de kom fram tog pojken nycklarna, satte sig i bilen och tryckte ner gaspedalen.

Mamman om sonen: "Rådig"

Modern förklarade att hon har en "rådig" son och fick tipset från polisen att hon och pojkens pappa i fortsättningen bör hålla bilnycklarna gömda.

Ingen kom till skada i olyckan.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.