Torterade och tände eld på rival

Gärningsmännen inspirerades av en skräckfilm.


STORBRITANNIEN. Simon Everitt bands fast vid ett träd och torterades till döds. Gärningsmännen hällde ner bensin i halsen på 17-åringen och tände sedan eld på honom.

De brutala förövarna var nämligen avundsjuka på Everitt, eftersom han just inlett ett förhållande med en 19-årig flicka. En flicka som båda gärningsmännen varit involverade med.

Jimi-Lee Stewart, 25 och Jonathan Clarke, 19, misstänks nu för det groteska mordet. Enligt uppgifter ska de ha blivit inspirerade av skräckfilmen Severance, där en liknande scen förekom.

– Vore det inte coolt att göra sådär mot någon på riktigt? ska Clarke ha sagt efter att han sett filmen, enligt Daily Mail.

Männen nekar till brott. Rättegången fortsätter.

Se trailer till skräckfilmen Severance:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.