Två män döms till fängelse efter den blodiga hämndaktionen.
Två män döms till fängelse efter den blodiga hämndaktionen. - Foto: Johan Nilsson/TT och Danny Johnston/AP/TT

Två män halshögg hund – döms till fängelse: "Barbariskt"

Ett fyllebråk på en lokal pub i brittiska Lancashire slutade med att en hund halshöggs och hängdes upp på en bostadsdörr. Nu döms två män till fängelse efter den blodiga hämndaktionen.


Det var för drygt två år sedan som en 31-årig man och en 39-årig man, hemmahörande i brittiska Lancashire, hamnade i bråk med en annan gäst på den lokala puben. 

När kvällen till slut var över, och samtliga gäster avlägsnat sig från puben, körde de två männen hem till gästen som de bråkat med tidigare, rapporterar Metro.

Halshögg hund och hängde upp på dörr

Väl där stal man familjens hund, en Yorkshire terrier, för att sedan halshugga djuret och hänga upp dess kropp på bostadens dörr.

Hundens huvud hittades senare av ett barn hängandes på annan dörr i området, enligt Metro. 

Handlingarna, som av polisen beskrivits som "barbariska", tros ha varit en hämndaktion efter konflikten som uppstått på puben och ska ha syftat till att orsaka "maximal rädsla" hos familjen vars hund dödades.

Döms till 19 månaders fängelse

De två männens framfart i området fångades på övervakningskameror, men inte förrän nu dömdes männen till 19 månaders fängelse.

– Poliser kollade igenom timmar av övervakningsfilmer och tvingades genomgå obehag när de skulle jämföra dna från hundens huvud och kropp med blod som hittades i och på männens bil, säger Paul Harrison vid Lancashire Police, enligt Metro, och fortsätter:

– Jag hoppas nu att det här kan ge något slags avslut till offret som förlorade ett älskat husdjur på grund av dessa individers barbariska handlingar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!