Tioåriga Amerie Jo Garza dödades i skolskjutningen i Uvalde.
Tioåriga Amerie Jo Garza dödades i skolskjutningen i Uvalde. - Foto: AP Photo/Jae C. Hong/TT/Privat

Tioåringen dog i Uvalde: “Försökte rädda sina klasskamrater”

Tioåriga Amerie Jo Garza är ett av dödsoffren från skolskjutningen i Uvalde. Nu berättar hennes pappa, Angel Garza, om det hemska dödsbeskedet och om sin dotters sista stund i livet.


Den fruktansvärda skolskjutningen i Uvalde i Texas har resulterat i minst 21 döda, varav 19 är barn i åldrarna sju till tio år och två är lärare. 

I Robb Elementary School går barn från årskurs 2-4 i skolan. Den misstänkte gärningsmannen, 18-årige Salvador Ramos, ska ha tagit sig in i skolan iförd en skottsäker väst samt med ett gevär och en ryggsäck full av ammunition. Det här vet vi hittills om den misstänkte

Enligt uppgifter från CNN är skjutningen i Uvalde minst den 30 skolskjutningen som ägt rum i en K-12 skola i USA under 2022. En skola som undervisar elever från förskoleklass till tolfte klass brukar betecknas som en K-12 skola.

“Hon andas inte”

Tioåriga Amerie Jo Garza är ett av dödsoffren från tisdagens masskjutning. Ameries pappa Angel Garza arbetar inom sjukvården och var själv på plats för att hjälpa offren i Robb Elementary School. 

När han anlände till platsen talade två elever om för honom att hans dotter hade blivit skjuten. Han återger för CNN hur en flicka, helt täckt av blod, hysteriskt fick fram: “Hon andas inte”. 

Foto: AP Photo/Jae C. Hong/TT

“Hon ville bara rädda alla”

Angel Garza berättar vidare att hans dotter precis fått en mobiltelefon i födelsedagspresent två veckor tidigare. Av eleverna på plats som bevittnade situationen har han fått reda på att hans dotter blev skjuten när hon försökte ringa polisen i sin nya telefon. 

“Hon försökte bara göra rätt sak. Hon försökte bara ringa polisen, det är allt”, säger Garza till CNN och tillägger:

“Jag vill bara att folk ska veta att hon försökte rädda sina klasskamrater. Hon ville bara rädda alla”.

/
/
USA
Senaste nytt

Frankrike: Ryssland eldade på väggluspanik

Polisen i Östersund rapporterar om trafikkontroll

"Ett urval av polisens arbete i trafiken under förmiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Sveriges ambassadör i Moskva, Karin Olofsdotter, planerar att närvara i kyrkan vid dagens begravning av den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj. Det uppger utrikesdepartementet för TT.

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

Nya EU-miljoner till FN:s Palestinastöd

EU-kommissionen öppnar för mer än en halv miljard kronor i stöd till FN:s Palestinaorgan UNRWA. Pengarna ska skickas redan nästa vecka.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – har agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.