Filmen på flickan sprids på sociala medier.
Filmen på flickan sprids på sociala medier. - Foto: Twitter och Johan Nilsson/TT

Mamma misstänks ha bundit fast femårig dotter – på brännhett tak

En mamma i Indien har åtalats efter att hon misstänks ha bundit fast sin femåriga dotter, och sedan lämnat henne på husets tak. Detta påstås ha varit för att straffa henne då hon inte hade gjort sina läxor.


Det var den 2 juni, i New Delhi i Indien, som en femårig-flicka sågs ligga på familjens brännheta tak. Temperaturen i den indiska staden uppnådde då hela 43 grader celsius. 

Enligt polisen hade flickans mamma bundit fast det lilla barnets armar och ben med ett rep, och sedan lämnat henne på taket, som straff för lathet, skriver Independent. 

Femårig flicka sågs med bakbundna armar och ben – på brännhett tak i Indien

En granne filmade händelsen och videon har delats flitigt på sociala medier. I filmklippet har barnet, iklädd ett par shorts och ett linne, sina anklar ihopbundna och armarna fastspända bakom ryggen. Flickan försöker febrilt komma loss, men utan framgång. 

I videon kan man höra grannen säga att barnet lämnades på taket vid 14-tiden, lokal tid, vilket är en av de varmaste tidpunkterna på dygnet i regionen som upplevt svåra värmeböljor. 

Misstänks velat straffa dotter för ofärdiga läxor

Polisen i Delhi skrev i ett inlägg på Twitter på onsdagen att de har tagit till “lämpliga åtgärder” mot flickans mamma. Mamman åtalas nu för barnmisshandel, men det är ännu okänt om femåringen fick några skador från händelsen. 

När mamman förhördes av polis hävdade hon att dottern hade legat på taket i fem till sju minuter som konsekvens av att hon inte gjort klart sitt skolarbete. Därefter menar mamman att hon fick komma in igen. Flickans pappa ska ha skyndat hem när han fick höra vad som hänt, och “skällde ut” sin fru, skriver Independent

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!