Vladimir Putin.
En ny video föreställande en skakig Vladimir Putin har fått spridning i sociala medier. - Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo/AP/TT och Mikhail Metzel/Sputnik/Kremlin Pool Photo/AP/TT

Ny video spär på rykten om Vladimir Putins hälsa: "Gungar"

Ryktena om den ryske presidentens hälsa har återigen blossat upp efter att Vladimir Putin närvarade vid en prisceremoni. Då med fokus på hans ben, som uppges ha skakat, och fått honom att "gunga fram och tillbaka".


Sedan den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari har särskilt en man stått i fokus – den ryske presidenten Vladimir Putin. Men det är inte bara hans nästa drag i det numera krigsdrabbade landet som diskuteras, även presidentens hälsa har varit vilt debatterad.

Presidenten, som nu är 69 år gammal, ryktas bland annat kämpa mot blodcancer och ska även ha drabbats av Parkinsons sjukdom. Ingen av dessa sjukdomsteorier har dock bekräftats.

Här kan du läsa om alla rykten som spridits angående Vladimir Putins hälsa.

Ny video sägs visa att Vladimir Putin är sjuk

Nu spär en ny video, som spreds som en löpeld i sociala medier, från en prisceremoni i Kreml på ryktena ytterligare. I ett tal som hölls av Vladimir Putin ses hans ben skaka, rapporterar bland andra New York Post som skriver att han även "gungar fram och tillbaka" och kämpar för att hålla sig upprätt.

I förra veckan kom beskedet att den årliga maratonsändningen "Direktlinje med Vladimir Putin" inte blir av i juni som planerat, det meddelade Kremls talesperson Dmitrij PeskovLäs mer om det här.

Nyheten släpptes i samband med att ett flertal medier rapporterat att Putin ska vara svårt sjuk.

– Det är väldigt olycksbådande för Putin att de här uppgifterna kommer just i det här läget. Han måste visa sig stark för befolkningen, han måste visa att han klarar av att leda landet i det här svåra läget, kommenterade Hugo von Essen, analytiker på Centrum för Östeuropastudier, i TV4 då.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!