Jack Lis dog efter hunden "Beast" gick till attack.
Jack Lis dog efter hunden "Beast" gick till attack. - Foto: Heddlu Gwent Police

Jack, 10, dödades av hund – här går "Beast" till attack bara dagar innan

Tioårige Jack Lis avled efter att ha blivit attackerad av en hund vid namn "Beast" i Wales i november förra året. Övervakningskameror visar hur hunden gjorde utfall mot förbipasserande bara några dagar innan den dödliga attacken.


Det var den 8 november 2021 som tioårige Jack Lis attackerades av en hund av rasen American Bully. Attacken skedde nära tioåringens hem i Wales, skriver BBC.

Jack hade varit ute och lekt med kompisar efter skolan och gick senare till ett lägenhetskomplex. Hunden, som kallades "Beast", gick då lös utan uppsikt och attackerade pojken. 

Jack Lis, 10, dog efter hundattack  

Polis kallades till hemmet i Pentwyn, Penyrhoel, nära Caerphilly, och kunde tillslut dra undan Jack, men då hade han redan avlidit. Hunden avlivades på plats av polis. 

Under rättegången framgick det att Jack hade "katastrofala skador som inte gick att överleva", vilket orsakade hans död.

Foto: Heddlu Gwent Police/TT

Brandon Hayden och Amy Salter har dömts till fängelse

Brandon Hayden, 19, har nu dömts till fyra och ett halvt års fängelse vid Cardiff Crown Court, efter att ha erkänt att han ägde eller var ansvarig för en farlig hund som var utom kontroll.

Amy Salter, 29, dömdes till tre års fängelse för samma brott. Hayden och Salter hade båda erkänt sig skyldiga, rapporterar BBC. 

Foto: Gwent Police

Brandon Hayden ska den 3 november ha svarat på en Facebook-annons där det stod att en hund behövde ett hem, men att djuret “inte fungerade bra med andra hundar”. 

Några dagar senare tog Hayden över hunden och frågade hans vän Salter om Beast kunde bo hos henne då han inte bodde tillräckligt stort, vilket hon gick med på. 

Foto: Heddlu Gwent Police/TT

Övervakningsvideo visar hur hunden "Beast" gör utfall

Under rättegången visades filmer från övervakningskameror där hunden gjorde utfall och skällde mot förbipasserande, med Hayden som kämpar för att kontrollera hunden. 

Filmerna visar att Salter själv blir biten av hunden, och även ett barn som attackerades på sin sparkcykel av djuret. I videospelaren ovan kan du se hur “Beast” ger sig på förbipasserande, skriver BBC

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.