Brittiska armén kan komma att strida i Europa.
Brittiska armén kan komma att strida i Europa. - Foto: Philippos Christou/TT, Unsplash

Arméchefens brev: "Förbered armén för att strida i Europa"

I ett brev till tjänstemän i Storbritanniens försvar skriver arméchefen Patrick Sanders att "brittiska armén måste förbereda sig på att behöva strida i Europa".


Premiärminister Boris Johnson gick tidigare ut och förklarade att vi kommer behöva stålsätta oss för ett långt krig i Ukraina.

Ett brev från arméchefen till försvaret

I ett brev som skickades ut till alla militära tjänstemän i Storbritannien under lördagen skriver den nya arméchefen Patrick Sanders att "brittiska armén måste förbereda sig på att behöva strida i Europa”, rapporterar BBC.

I brevet noterar han att det är första gången sedan 1941 som en arméchef tvingas ta ett sådant kommando över armén.

”Världen har förändrats sedan den 24 februari och det finns nu ett krav på att skapa en armé som kan slåss tillsammans med våra allierade och besegra Ryssland i strid”, skriver Sanders och menar att Storbritannien måste vara beredda på att möta det ryska hotet:

”Vi är den generation som måste förbereda armén för att kämpa i Europa igen”, skriver han i brevet som BBC tagit del av.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Polisen rapporterar om stöld, Tingsryd

"Matbutik, Väckelsång", skriver polisen på sin hemsida.