Lördag 13 Aug
Stockholm

Här förbjuder McDonald's kunder under 18 år kvällstid: "Våld"

En McDonald's-restaurang förbjuder kunder under 18 år från att besöka dem efter klockan 17.00.
En McDonald's-restaurang förbjuder kunder under 18 år från att besöka dem efter klockan 17.00. Foto: Rogelio V. Solis och Thomas Brun/NTB/TT

Snabbmatskedjan McDonald's har otaliga kunder varje dag, men på Church Street i Liverpool är kunder under 18 år inte längre välkomna efter klockan 17.00.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den omåttligt populära snabbmatskedjan McDonald's har under flera decennier lockat till sig alla möjliga gäster: barnfamiljer, ungdomar och vuxna. 

I brittiska Liverpool, vid McDonald's-restaurangen på Church Street, har man dock fattat beslutet att porta en viss åldergsrupp, rapporterar Metro.

Här kan du läsa om var man, för första gången på 14 år, höjt priserna på McDonald's-burgare.

Förbjuder ungdomar från att besöka McDonald's

Mer specifikt är det personer under 18 år som inte längre är välkomna till den aktuella restaurangen – åtminstone inte efter klockan 17.00, såvida man inte har sällskap av en vuxen.

Anledningen? Stök och bråk, vilket enligt restaurangen lett till att personalen blivit "utsatta för verbalt och fysiskt våld". 

Förbudet ska vara tillfälligt, men det är fortsatt oklart exakt hur länge ungdomar kommer att vara portade, enligt Metro.

Läs om 5 vidriga saker som hittats i maten på McDonald's här.

"Inte ett lätt beslut"

För Liverpool Echo uppger en talesperson för McDonald's, som menar att företaget har nolltolerans gentemot kriminalitet och anti-socialt beteende, följande:

– Det här var inte ett lätt beslut och vi samarbetar med polisen för att hitta en lösning och för att förhindra den här typen av incidenter.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.