En McDonald's-restaurang förbjuder kunder under 18 år från att besöka dem efter klockan 17.00.
En McDonald's-restaurang förbjuder kunder under 18 år från att besöka dem efter klockan 17.00. - Foto: Rogelio V. Solis och Thomas Brun/NTB/TT

Här förbjuder McDonald's kunder under 18 år kvällstid: "Våld"

Snabbmatskedjan McDonald's har otaliga kunder varje dag, men på Church Street i Liverpool är kunder under 18 år inte längre välkomna efter klockan 17.00.


Den omåttligt populära snabbmatskedjan McDonald's har under flera decennier lockat till sig alla möjliga gäster: barnfamiljer, ungdomar och vuxna. 

I brittiska Liverpool, vid McDonald's-restaurangen på Church Street, har man dock fattat beslutet att porta en viss åldergsrupp, rapporterar Metro.

Här kan du läsa om var man, för första gången på 14 år, höjt priserna på McDonald's-burgare.

Förbjuder ungdomar från att besöka McDonald's

Mer specifikt är det personer under 18 år som inte längre är välkomna till den aktuella restaurangen – åtminstone inte efter klockan 17.00, såvida man inte har sällskap av en vuxen.

Anledningen? Stök och bråk, vilket enligt restaurangen lett till att personalen blivit "utsatta för verbalt och fysiskt våld". 

Förbudet ska vara tillfälligt, men det är fortsatt oklart exakt hur länge ungdomar kommer att vara portade, enligt Metro.

Läs om 5 vidriga saker som hittats i maten på McDonald's här.

"Inte ett lätt beslut"

För Liverpool Echo uppger en talesperson för McDonald's, som menar att företaget har nolltolerans gentemot kriminalitet och anti-socialt beteende, följande:

– Det här var inte ett lätt beslut och vi samarbetar med polisen för att hitta en lösning och för att förhindra den här typen av incidenter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.