Den 29-åriga kvinnan riskerar dödsstraff om hon döms.
Den 29-åriga kvinnan riskerar dödsstraff om hon döms. - Foto: Stella Pictures

Gravid kvinna knivhöggs 100 gånger - ofödda barnet stals

En 29-årig kvinna misstänks ha dödat sin gravida väninna med över 100 knivhugg – för att sedan avlägsna och kidnappa det ofödda barnet. Nu ställs hon inför rätta.


Det var den 9 oktober 2020 som polisen larmades till en bostad i New Boston i den amerikanska delstaten New Hampshire. 

Väl där hittades en 21-årig kvinna, som varit gravid i sjunde månaden, död och utan sitt ofödda barn, rapporterar People. I hemmet fanns dock kvinnans treåriga dotter.

Vårdpersonalen fattade misstankar

Kort därpå greps en ung kvinna, numera 29 år gammal, för fortkörning och uppgav då att hon fött ett barn, som inte andades, vid vägkanten.

Kvinnan och barnet fördes med ambulans till McCurtain Memorial Hospital i delstaten Oklahoma där vårdpersonalen fattade misstankar om att någonting inte stod rätt till när kvinnan vägrade att undersökas av läkare.

Barnet ifråga avled på sjukhuset, enligt People.

Åklagaren: "Slet ut hennes bebis"

Nu ställs 29-åringen, som var vän med den gravida kvinnan, inför rätta, misstänkt för bland annat mord. Enligt åtalet ska hon ha knivhuggit sin väninna över 100 gånger och slagit henne i huvudet med en hammare, för att sedan, med en skalpell, avlägsna det ofödda barnet från livmodern.

Åklagaren i fallet, Kelley Crisp, menar att den misstänkta kvinnan är "en skådespelerska av högsta rang" som ska ha ljugit för sin partner om att hon varit gravid – bland annat genom att fejka ultraljudsbilder. 

– Hon dödade henne och slet ut hennes bebis för att behålla sin pojkvän, säger Crisp, enligt People.

Rättegången väntas pågå i en månads tid och 29-åringen kan, om hon döms, riskera dödsstraff.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!