Flickan var medvetslös när ambulanspersonalen kom.
Flickan var medvetslös när ambulanspersonalen kom. Genrebilder. - Foto: Johan Nilsson/TT/Fredrik Sandberg/SCANPIX/TT

Flicka minuter från att dö – tvingades sitta i iskallt bad

En femårig flicka var minuter från att dö efter att hon tvingats sitta i ett bad med iskallt vatten. Nu döms hennes mamma och styvpappa till tre års fängelse för misshandeln.


Paret hade satt den lilla flickan i ett isbad som bestraffning för att hon misskött sig. När femåringen inte längre svarade på tilltal försökte de först värma upp henne själva – innan de ringde efter ambulans, skriver Metro. 

När ambulanspersonal kom till platsen hittade de flickan medvetslös, blå i ansiktet och med munnen full av  skum. Hon fördes till sjukhus med en kroppstemperatur på 25 grader och lades i respirator – och överlevde trots alla odds.

Flickan fick inga fysiska men efter misshandeln och och bor nu med sin biologiska pappa. 

"Tortyrliknande bestraffning"

Mamman och styvpappan arresterades direkt, och försökte skylla på att flickan halkat och slagit i huvudet. 

Men när polisen undersökte styvpappans dator, kunde de se att han googlat på vad som hände om man satte ett barn i ett iskallt bad i 45 minuter. 

– Hon utsattes för en extremt kalkylerande och tortyrliknande bestraffning. Och var bara minuter från döden enligt medicinsk personal, sa domaren Robin Mair när domen meddelades vid Leeds Crown Court, enligt Metro och fortsatte:

– Att inte ringa ambulans direkt, var för att ni ville skydda er själva och inte dottern. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!