Kvinnan döms till ett års fängelse.
Kvinnan döms till ett års fängelse. - Foto: Stella Pictures och Björn Larsson Ask/SvD/TT

Rattfull kvinna körde in i busshållsplats – skyller på sin hund

En 47-årig kvinna körde in i en busshållsplats, bara ett fåtal meter från en lekplats, i brittiska Fishguard. Nu har kvinnan, som hela tiden hävdat att hennes cocker spaniel suttit vid ratten, dömts till fängelse.


Det var den 15 februari i år som boende i den brittiska kuststaden Fishguard slog larm efter att ha sett den 47-åriga kvinnan, med en halvfull vinflaska, köra på ett oroväckande sätt.

Bland annat ska kvinnan, utan att lyckas, ha försökt backa ut från en parkeringsplats fyra gånger. På det femte försöket lyckades kvinnan ta sig ut och började då köra uppe på trottoaren, för att sedan köra in i en busshållsplats – bara meter från en lekpark, rapporterar Metro.

Påstod att cocker spaniel kört bilen

Efter att ha krockat med busshållsplatsen tog sig kvinnan hem, men polisen hade då blivit varse om hennes vansinnesfärd. När de anlände till bostaden uppgav kvinnan, som vägrade att göra utandningstest, att det inte var hon som kört bilen.

I stället påstod kvinnan, enligt Metro, att det var hennes vän, alternativt hennes cocker spaniel, som suttit vid ratten – något domaren i fallet, Huw Rees, kallar "osammanhängande nonsens".

Kvinnan döms därför till ett års fängelse för bland annat rattfylla, samtidigt som hennes körkort blir indraget i tre år. 

– Ditt själviska beslut att dricka så mycket och din ignorans inför konsekvenserna innebar att någon, kanske ett barn, hade kunnat skadas allvarligt, säger Rees, enligt Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.