McDonald's höjer priserna på sina produkter i Japan.
McDonald's höjer priserna på sina produkter i Japan. - Foto: Mike Stewart/AP/TT och Stella Pictures

Här höjer McDonald's sina priser – så mycket dyrare blir det

I juli höjde McDonald's priserna på flera produkter i Storbritannien – för första gången på 14 år. Nu hakar ytterligare ett land på och både Big Mac och den klassiska cheeseburgaren blir dyrare.


Det var i slutet av juli som McDonald's, för första gången på 14 år, höjde priset på flera varor i Storbritannien. Detta på grund av inflationen i landet. Här kan du läsa mer om McDonald's prishöjningar.

McDonald's blir dyrare i Japan

Nu följer McDonald's i Japan samma exempel, men då på grund av en svagare inhemsk valuta som gör importen av råvaror dyrare. Hela 60 procent av produkterna i snabbmatskedjans utbud blir dyrare, rapporterar Reuters.

Men exakt hur mycket mer måste en kund betala då? Jo, från och med i fredags kostar en Big Mac-burgare 410 yen i stället för 390 yen, vilket innebär en prisökning på en dryg krona. 

Den klassiska cheeseburgaren blir också dyrare, enligt Reuters. Den kostar 180 yen, från att ha kostat 140 yen i början av året. Därmed har den blivit tre kronor dyrare.

Läs om McDonald's nya happy meal för vuxna här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.