USA beklagar nytt afghanskt blodbad

Tiotals oskyldiga dog i en ny USA-räd.


Obamas företrädare George W Bush har gjort det många gånger i Afghanistankriget - beklagat att civila afghaner sprängts i bitar i USA:s flygräder och lovat att göra allt för att det inte ska hända igen.

Men efter en ny USA-räd med tiotals oskyldiga bland de döda vara det bara för USA:s president att återigen beklaga.

– Jag har gjort klart att USA kommer att arbeta med våra afghanska och internationella allierade så att alla ansträngningar görs för att undvika civila offer, sade han i Vita huset efter att ha hållit trepartstoppmöte med Afghanistans och Pakistans presidenter Hamid Karzai och Asif Ali Zardari.

Enligt afghansk polis har över 100 liv krävts i USA-offensiven i Farah i veckan.

–25-30 av dem var talibaner, däribland några från Tjetjenien och Pakistan, och övriga var civila, bland dem barn, kvinnor och äldre, sade Abdul Rauf Ahmadi, talesman för polisen i landets västra delar, på onsdagen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige