Stockholm

Förskolepedagog tog på sig Halloweenmask och skrämde barnen: "Ren ondska"

Förskolepedagogen skrämde livet ur barnen för att få de att lyda.
Förskolepedagogen skrämde livet ur barnen för att få de att lyda. Foto: Henrik Montgomery/TT, Facebook

På en förskola i Mississippi, USA, tog en av pedagogerna till ett annorlunda och mycket kritiserat sätt för att få barnen att "vara duktiga". Nu har polisen blivit inblandad.


Läs mer

En vanlig tradition på Halloween i länder världen över är att gå en runda "bus eller godis". Och det brukar ju vara harmlöst för barnen.

"Bäst att ni sköter er"

Det var inte vad en förskolepedagog i Mississippi, USA höll sig till. I ett videoklipp som cirkulerar på internet har pedagogen tagit på sig en mask från den kända filmen "Scream", och går runt bland de små barnen på förskolan.

I klippet ser man ren skräck från barnen, som skriker och försöker gömma sig från den läskiga masken, medan de blir tillsagda av pedagogen att "de ska sköta sig".

Kollegan Jennifer spelade in för att visa föräldrarna

Det var kollegan Jennifer Kayla Newman som delade klippet.

– För några veckor sedan hade några kollegor köpt Halloween-masker för att skrämma barnen, vilket de gjorde. Men jag fick det aldrig på video. När jag hörde att de skulle göra det igen, spelade jag in för att få bevis. Sedan skickade jag klippet till föräldrarna för att visa hur deras barn blir behandlade.

"Kan skapa traumatiska minnen"

När videon nådde föräldrarna möttes den av en enorm ilska. Klippet började spridas online och en användare på Reddit anser att pedagogen bör fängslas.

"Det här handlar inte om att man tänkte att det var en bra idé. Det är ren ondska, dessa människor bör fängslas. Det här är någonting som lätt kan skapa traumatiska minnen och de bör straffas. Man gör inte så mot små barn."

Användaren får medhåll från andra som tycker att kvinnan borde ha slutat omedelbart efter att barnen började gråta. Istället valde hon att gå nära och skrika i deras ansikten.

Polis inblandad

Monroe Countys polis har nu valt att starta en utredning, i syfte att ta reda på om det är möjligt att lämna in brottsanklagelser, rapporterar New York Post.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.