Förskolepedagogen skrämde livet ur barnen för att få de att lyda.
Förskolepedagogen skrämde livet ur barnen för att få de att lyda. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Facebook

Förskolepedagog tog på sig Halloweenmask och skrämde barnen: "Ren ondska"

På en förskola i Mississippi, USA, tog en av pedagogerna till ett annorlunda och mycket kritiserat sätt för att få barnen att "vara duktiga". Nu har polisen blivit inblandad.


En vanlig tradition på Halloween i länder världen över är att gå en runda "bus eller godis". Och det brukar ju vara harmlöst för barnen.

"Bäst att ni sköter er"

Det var inte vad en förskolepedagog i Mississippi, USA höll sig till. I ett videoklipp som cirkulerar på internet har pedagogen tagit på sig en mask från den kända filmen "Scream", och går runt bland de små barnen på förskolan.

I klippet ser man ren skräck från barnen, som skriker och försöker gömma sig från den läskiga masken, medan de blir tillsagda av pedagogen att "de ska sköta sig".

Kollegan Jennifer spelade in för att visa föräldrarna

Det var kollegan Jennifer Kayla Newman som delade klippet.

– För några veckor sedan hade några kollegor köpt Halloween-masker för att skrämma barnen, vilket de gjorde. Men jag fick det aldrig på video. När jag hörde att de skulle göra det igen, spelade jag in för att få bevis. Sedan skickade jag klippet till föräldrarna för att visa hur deras barn blir behandlade.

"Kan skapa traumatiska minnen"

När videon nådde föräldrarna möttes den av en enorm ilska. Klippet började spridas online och en användare på Reddit anser att pedagogen bör fängslas.

"Det här handlar inte om att man tänkte att det var en bra idé. Det är ren ondska, dessa människor bör fängslas. Det här är någonting som lätt kan skapa traumatiska minnen och de bör straffas. Man gör inte så mot små barn."

Användaren får medhåll från andra som tycker att kvinnan borde ha slutat omedelbart efter att barnen började gråta. Istället valde hon att gå nära och skrika i deras ansikten.

Polis inblandad

Monroe Countys polis har nu valt att starta en utredning, i syfte att ta reda på om det är möjligt att lämna in brottsanklagelser, rapporterar New York Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.