EU-pengar bekostade crazy projekt

Affärsmannen byggde alpin skidbacke på Bornholm.


Är du sugen på att starta en osäker business är det här lika mycket ett tips som en nyhet. Det verkar nämligen som att EU kan bidra med stålar till nästan vad som helst.

Affärsmannen Ole Harild fick en idé när han och en polare inte kunde åka i väg på den årliga skidsemestern. Ska vi inte ta och bygga en skidbacke här då? spånade de. Ja, men det gör vi.

Det är bara det att vännerna befann sig på Bornholm, en ö med ett soligt klimat och en ofantlig brist på snö. Men den som inte vågar... Sagt och gjort. Pengarna kom, och de höll sitt löfte.

– Jag trodde aldrig att EU skulle gå med på något så galet. Men när pengarna kom var det ju dumt att inte köra, säger Ole Harild.

Sedan förra vintern har Bornholm en alpin skidbacke. Men säsongen var inte speciellt lång. En och en halv dag, sedan var snön borta. Entreprenörerna hoppas på att årets säsong ska bli längre.

Jordbruksminister Eva Kjer Hansen säger att kraven för att få EU-pengar kanske inte varit tillräckligt hårda och lovar en skärpning till nästa år, skriver Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.