Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

EU-pengar bekostade crazy projekt

- 13/10/2008, 17:52 -

Affärsmannen byggde alpin skidbacke på Bornholm.

Är du sugen på att starta en osäker business är det här lika mycket ett tips som en nyhet. Det verkar nämligen som att EU kan bidra med stålar till nästan vad som helst.

Affärsmannen Ole Harild fick en idé när han och en polare inte kunde åka i väg på den årliga skidsemestern. Ska vi inte ta och bygga en skidbacke här då? spånade de. Ja, men det gör vi.

Det är bara det att vännerna befann sig på Bornholm, en ö med ett soligt klimat och en ofantlig brist på snö. Men den som inte vågar... Sagt och gjort. Pengarna kom, och de höll sitt löfte.

– Jag trodde aldrig att EU skulle gå med på något så galet. Men när pengarna kom var det ju dumt att inte köra, säger Ole Harild.

Sedan förra vintern har Bornholm en alpin skidbacke. Men säsongen var inte speciellt lång. En och en halv dag, sedan var snön borta. Entreprenörerna hoppas på att årets säsong ska bli längre.

Jordbruksminister Eva Kjer Hansen säger att kraven för att få EU-pengar kanske inte varit tillräckligt hårda och lovar en skärpning till nästa år, skriver Metro.

Skrivet av: