En staffordshire bullterrier bet en flicka i ansiktet. Genrebilder.
En staffordshire bullterrier bet en flicka i ansiktet. Genrebilder. - Foto: Johan Nilsson/TT & Or Logassi, CC-BY-SA-4.0via Wikimedia Commons

Femårig flicka biten i ansiktet av hund – vägrar lämna hemmet

En femårig flicka lekte med sin syster utanför deras hem i London när grannens hund gick till attack och bet henne i ansiktet. Flickan överlevde, men traumatiserades svårt.


Det var vid 17-tiden den 25 september som en femårig flicka lekte utanför sitt hem i London med sin syster och några vänner. 

Mamman till flickan såg barnen leka på gården, när grannens hund, en Staffordshire bullterrier, plötsligt släpptes lös – utan vare sig koppel eller munkorg, skriver Mirror. 

Flickan ramlade och blev biten i ansiktet 

Hunden attackerade direkt de lekande barnen, som flydde. Men den femåriga flickan ramlade, varpå hunden bet henne i ansiktet. 

Mamman rusade ut och lyfte upp sin dotter, medan Staffordshire bullterriern fortsatte att hoppa efter flickan.

– Det var blod överallt och hennes ansikte hade ett öppet sår, säger mamman. 

Flickan fördes till sjukhus svårt skadad, men överlevde. 

Vill inte gå ut

Efter attacken har hon fått genomgå flera stora operationer i ansiktet, och har fler att vänta.

Femåringen är svårt traumatiserad både från händelsen, och hur skadorna påverkat hennes utseende.

– Hon vill inte gå ut, och särskilt åka kollektivtrafiken, eftersom hon inte vill att folk ska stirra på henne. Hon har inte gått tillbaka till skolan sedan dess eftersom hon inte vill att hennes vänner ska se henne så här, säger mamman till Mirror och fortsätter:

– Det har varit en katastrof för hela familjen. Min partner, våra barn, går alla i terapi. Vi är alla svårt traumatiserade.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!