Stockholm

Journalist döms för sex barnvåldtäkter: "Ett rovdjur"

Mannen döms till tre och ett halvt års fängelse.
Mannen döms till tre och ett halvt års fängelse. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT och Naina Helén Jåma/TT

Åklagaren har kallat honom "ett rovdjur på nätet". Nu döms en dansk journalist till fängelse i tre och ett halvt år för sex barnvåldtäkter och sexuella kränkningar mot ett stort antal barn.


Läs mer

Rättsläkare som undersökt mannen har bedömt att han utgör en fara för samhället, eftersom han är sexuellt avvikande och har narcissistiska drag. Därför har även de rekommenderat att han döms till förvaring.

— Han är det man kallar en "predator", alltså ett rovjdur på nätet, sade åklagare Lise Frandsen när hon yrkade på att mannen skulle dömas till förvaring, alltså inspärrning på obestämd tid.

Döms tills tre och ett halvt års fängelse

Tingsrätten i Roskilde har kommit fram till att han är skyldig till sex våldtäkter mot barn under tolv år på grund av hur han berört dem när de varit sovande, men domstolen väljer att döma mannen till ett tidsbestämt fängelsestraff på tre och ett halvt år.

Han har vid 165 tillfällen filmat och tagit bilder av 31 barn, däribland sina egna, medan de badat och varit på toaletten. Dessutom har han på motsvarande sätt begått brott mot barn i USA via internet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.