Explosioner vid USA-ambassad

Explosioner har hörts nära den amerikanska ambassaden i Jemens huvudstad. (TT)


Explosioner och skott har hörts nära den kraftigt befästa amerikanska ambassaden i Jemens huvudstad Sanaa, rapporterar arabiska tv-kanaler.

Två ögonvittnen i Sanaa bekräftade för AFP att en serie explosioner inträffade nära USA:s ambassad i morse.

Flera personer rapporteras ha skadats, enligt den arabiska tv-kanalen al-Jazira.

Enligt al-Arabiyya var det en bilbomb som detonerat utanför ambassaden, rapporterade Reuters. Därefter ska en eldstrid ha brutit ut.

Ambassaden manade alla amerikaner i Jemen att "vara försiktiga och vidta säkerhetsåtgärder, att vara uppmärksamma och att undvika folksamlingar och demonstrationer samt att hålla en låg profil". Vidare uppmanades amerikanerna att variera sina resrutter och de tider som de reser på, skrev AFP.

Polis spärrade snabbt av området, sade vittnena till AFP.

En tjänsteman vid USA:s ambassad avböjde att kommentera explosionerna.

Jag kan inte bekräfta detta. Jag kan inte tala om det, sade han och bad att inte bli namngiven.

Intensiv skottlossning utbröt efter explosionerna, rapporterar Reuters. Rök steg mot himlen från den tungt bevakade anläggningen, berättade ögonvittnen.

Mer än en halvtimme efter smällarna fanns fortfarande inga uppgifter om skadade, men minst två ambulanser sågs köra till ambassaden, skriver AFP.

Ambassaden besköts även med raketer, rapporterade AFP med hänvisning till ögonvittnen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.